Sağlık Bakanlığından, yandal sınavının iptaline dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile İlgili Duyuru

Son üç yıldan beri yapılmayan, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri yan dal kliniklerine uzmanlık öğrencisi alınması için mevzuat düzenlenmesi yapılmış; 5413 sayılı Kanun ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan ?Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yönetmeliği? yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmelik ile Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, yabancı dil, mesleki bilim sınavı olarak yapılması öngörülmüştür. Yabancı dil sınavı için ÖSYM tarafından yapılan ÜDS ve KPDS' den en az 50 puan alınması şartı getirilmiştir. Mesleki bilim sınavının yazılı ve sözlü aşamaları olacaktır. Bakanlığımız, il sağlık müdürlükleri ve başhekimlikler aracılığı ile klinik şeflerimizin eğitim verebilecekleri kişi sayılarını tespit ederek yan dal kliniklerine uzmanlık öğrencisi almak için, çalışmalara başlamıştır. Yapılacak mesleki yazılı bilim sınavı için tüm yan dal klinik şefleri ve 21 Tıp Fakültesinin yan dal öğretim üyelerinin katılımları ile soru bankası oluşturulmuştur. Eğitim sorumlularından imzalı ve bantlı zarf içerisinde gelen sorular, M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ? Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı sınav merkezine aktarılmıştır. Adı geçen merkezde soru bankasındaki, sorular merkezin teknik uzmanlarının gözetiminde öğretim üyelerince tasnif ve tashih edilmiştir. Soru bankası içinden bilgisayar ortamında seçilecek sorular ile 31 Mayıs 2006 tarihinde yazılı sınav yapılması planlanmıştı.

Sözlü sınav, tüm yan dal klinik şefleri ve yan dal klinik şefi sayısının yetersiz olduğu branşlarda üniversite öğretim üyelerinin katılımları ile oluşturulan jüriler tarafından 03/06/2006 tarihinde yapılacaktı.

Türk Tabipleri Birliğince Danıştay 8. Dairesine 22 Mayıs 2006 tarihinde E.2006/2230 sayılı açılan davada, yapılması planlanan sınavın iptali talep edilmiş, 26 Mayıs 2006 tarihinde ?İstemin Bakanlığımızın savunması alınıp yeni bir karar verilinceye kadar kabulüne ve tebligatın memur eliyle yapılmasına? karar verilmiştir. Bu nedenle söz konusu yürütmenin durdurulması kararı gereği yapılması planlanan yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavı yapılamayacaktır. Bundan sonra yargı sürecinde ortaya çıkacak kararlara göre hareket edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber