Iğdır Valisi Halil Ulusoy, ameliyat oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, uyku apnesi rahatsızlığından dolayı ameliyat oldu.

Iğdır Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'nde ameliyatı gerçekleştirilen Vali Ulusoy, operasyon sonrası kendisini ameliyat eden Uzman Doktor Oktay Özel, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Yakut ve Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas'a teşekkür etti. Vali Ulusoy, rahatsızlığıyla ilgili bilgi vererek, "Bu hastalığın adına uyku apnesi deniliyor. Ben geceleri uyuyamıyor, uyuduğum zaman sıkı bir şekilde terliyor ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Sabahları kalktığımda hiç uyumamış gibi yorgun oluyor ve iş verimliliğim düşüyordu. Ankara'ya gittiğimde doktora göründüm. Bu rahatsızlığımı tespit ettiler. Hemen ameliyat yapmak istediler. Ben kabul etmedim. Iğdır'a geldim. Dr. Oktay Özel ile görüştüm. Kendisi hemen ameliyat yapacağını söyledi. Ameliyata girdim. Yarım saat gibi kısa bir sürede beni ameliyat etti. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum" dedi. Vali Ulusoy Iğdır Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi olma yolunda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, "Hastanenin hijyen şartlarını çok beğendim. Buralara gelinceye kadar sıkı kontrolden geçtik. Iğdır Devlet Hastanesi İSO 9001-2000 belgesi alma yolunda eksikleri kalmamıştır" diye konuştu.

Uzman Dr. Oktay Özel de Vali Ulusoy'un durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ameliyatı radyofrekans yöntemiyle yaptık. Operasyonun özelliği kansız, bıçaksız ağrısız olmasıdır. Hasta bir gece misafirimiz oluyor, ertesi gün günü birlik işlerini takip edebiliyor. İstanbul-Ankara ve İzmir gibi merkezlerden sonra birçok ilde bu tür cihazlar halen mevcut değil, Iğdır Devlet Hastanesi kısa sürede alınması planlanan cihazlarımız sayesinde bölge hastanesi olma yolunda bizde servis olarak elimizden geleni yapacağız. Ayrıca 1-2 ay içinde hastanemizde bademciğin yanında sinüzit, ses teli, yüz ve burun estetiği gibi ameliyatları da yapacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Iğdır Devlet Hastanesi'nde, İSO 9001-2000 kalite yönetim sistemi hastane kalite temsilcisi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Turgut Anuk, kalite yönetim sisteminin gereğinin yerine getirildiğini, 5-9 Haziran 2006 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü tarafından hastanenin denetleneceğini söyledi. Anuk, Ankara'dan gelecek görevliler için hastanenin denetime hazır hale getirildiğini belirtti.

Vali Halil Ulusoy'u eşi Aysel Ulusoy da, ameliyat sırasında ve sonrasında eşini yalnız bırakmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber