Danıştay, zam ve tazminatların, kazanılmış hak aylık derecesi yerine kadro derecesine göre ödenmesinde hukuka aykırılık bulmadı

Haber Giriş : 25 Ocak 2004 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, zam ve tazminatların, kazanılmış hak aylık derecesi yerine kadro derecesine göre ödenmesinde hukuka aykırılık bulmadı

24.1.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Diyarbakır 2 Nolu Cezaevi Katibi Mehmet Güler, 5. derece kadroda bulunurken, kazanılmış hak aylığını 4. derece üzerinden almasına karşın kendisine ödenen adalet hizmetleri tazminatının bir alt dereceden verilmesine itiraz ettti. Yüzde 56 yerine yüzde 75'lik tazminat ödenmesi talebi reddedilen Güler, bu işlemin iptali için Diyarbakır İdare Mahkemesine başvurarak, istediği sonucu elde etti. Temyiz edilmeyen karar kesinleşti, ancak Danıştay Başsavcılığının yaptığı inceleme sonucunda mevzuata aykırı görülen bu kararın kanun yararına bozulması amacıyla konu 11. Daire'ye taşındı.

Daire üyeleri de yaptıkları inceleme sonucunda oybirliğiyle aldığı kararla, cezaevi katibi Mehmet Güler'in davasında etkili olmamak üzere bozma kararı aldı.

Bundan sonra benzeri bir davada meslektaşları Güler kadar şanslı olamayacak cezaevi katipleri için Danıştay, özetle şu kararı aldı:?190 sayılı KHK ve eki cetvellerde Adalet Bakanlığına bağlı cezaevi katipliği için 5 ve daha aşağı derecede kodralar tahsis edildiği, 1 ile 4 dereceli kadrolarda cezaevi katipliği kadro ünvanının yer almadığı anlaşılmaktadır. Bu durumda 5. dereceli cezaevi katipliği kadrosunda bulunan ve 4.dereceden maaş alan davacının cezaevi katibi kadro ünvanının, 5 ve 9 dereceli kadrolara atanmış olma şartının uygulanarak yüzde 56 oranındaki tazminattan yararlanması gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber