Yüksel Caddesi'nde emeklilerden oturma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyesi grup, ?toplu sözleşme hakkı talebiyle? Yüksel Caddesi'nde oturma eylemi başlattı.

Emekli-Sen üyeleri, Kızılay'daki YKM Mağazası önünde toplandılar.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, uzun yıllardır uygulanan IMF politikaları nedeniyle ekonomik ve sosyal yönden zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Beysülen, 2000 yılından beri biriken TÜFE alacaklarının bir an önce ödenmesini isteyerek, ?Hükümet, IMF ile yapılan son görüşmede, sağlıkta 1.4 milyar dolar tasarruf yapma taahhüdünde bulunmuş ve buna ilişkin hazırlıklara başlamış bulunuyor. Bu hazırlık çerçevesinde bundan sonra ayakta tedavilerde fiks fiyat, yataklı tedavilerde ise paket fiyat uygulamasına geçilecektir. Bunun anlamı, belirlenen fiyatın üzerindeki ücretlerin hasta tarafından karşılanması, hedeflenen ise sağlığın özelleştirilmesidir? diye konuştu.

Oturma eyleminin adını, ?İnsanca Yaşamak İçin Toplu Sözleşme? olarak belirlediklerini ifade eden Beysülen, ?Memurlara verilip, emeklilere verilmeyen ek ödemelerin verilmesi için, toplu konut kesintilerinin ödenmesi için, verdiğimiz yılların karşılığı olmayan yaşam koşullarımızın düzeltilmesi için, maaş ve hastane ölmemek için oturma eylemi yapacağız? dedi.

Emekli-Sen üyesi grup, açıklamanın ardından Yüksel Caddesi'ne yürüyerek oturma eylemi başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber