Bu hafta da yağış var! - Haritalı

Sıcaklıklar iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2014 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu, Güney Ege kıyıları, İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber