Arınç: Öcalan çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor

Haber Giriş : 28 Nisan 2014 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Öcalan çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor

Arınç, A Haber'de katıldığı programda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öcalan'ın mesajlarını iyi okumak gerekir"

Abdullah Öcalan'ın "çatışma olasılığının da gündemde olduğu" ifadesine ilişkin ise Arınç, "Öcalan, bildiğimiz kadarıyla çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kandil'den ve milletvekillerinden farklı olarak her ne pahasına olursa olsun, geçtiğimiz yılki Nevruz'dan bugünkü Nevruz'a kadar düşüncelerinde, görüşlerinde, hedeflerinde bir değişiklik olduğunu zannetmiyorum" görüşünü bildirdi.

Arınç, Öcalan'ın, zaman zaman silahlı örgütün ve Kandil'deki silahlı unsurların, kendisine karşı şikayetlerini veya kendisinden farklı davranışlarda bulunacağını bildiğinden bunun yolunu kesmeye çalıştığını belirtti.

"Öcalan'ın bu mesajıyla neyi amaçladığını istihbarat örgütümüz çok iyi tahlil edecektir, analiz edecektir ve bunun karşılığı da mutlaka verilecektir" ifadesini kullanan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim bütün amacımız on beş, on altı aydır çözüm süreci içerisinde Türkiye'de insanlarımızın ölümlerine yol açan olayların bitmesi, silahların susması, şiddetin susması ve artık varsa fikirlerin konuşulması diyeceğimiz noktaya gelinmesidir. Silahlı unsurların Türkiye'den çıkışları tamamlanmamıştır, bunu hepimiz biliyoruz. Her şeye rağmen tamamlanmamıştır ama arkasından bir çatışma ortamı da gelmemiştir. Çözüm sürecinde yeni ileri adımlar atılabilirdi, hem silahlı unsurların dışarıya çıkması hem de artık eylemsizlik halinin kalıcı bir hale gelip örgütün silahlı eylemlerden kendisini arındırması söz konusu olabilir. Öcalan'ın mesajlarını iyi okumak gerekir. Bunu okumakla yükümlü olanlar da herhalde hükümetimiz değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber