Öğrenci olmayınca eğitimde çare bol

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların kapanmasına bir ay kala sınıflar boşalınca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'inat'la okula gelen son sınıf öğrencileri için birleştirilmiş sınıflar oluşturuyor. Şube ve sınıf gözetilmeksizin, köy okullarındaki gibi birleştirilmiş sınıflarda toplanacak bu öğrencilere dershane tipi eğitim verilecek.

Önceki gün 81 ilin valilikleriyle il milli eğitim müdürlüklerine bir yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında bütün öğrencilerin sınıf ve şube ayrımı gözetilmeksizin aynı ortamda toplanmasını ve bu öğrencilere 'azami sınav yardımı' yapılmasını istedi.

'Müsteşarlık emri'nde 11 Haziran'da yapılacak Ortaöğrenim Kurumları Sınavı (OKS) ve 18 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi ilk ve ortaöğretim kurumları son sınıflarda devamsızlığın çok yüksek olduğu vurgulandı. İlköğretimde devamsızlık sınır yok. Liselerdeyse 20 günü özürsüz, 25 günü özürlü toplam 45 gün devamsızlık yapma imkânı olan öğrenciler, özürlü devamsızlıklarını resmi hastane ve sağlık ocaklarından aldıkları raporlarla belgelendiriyordu.

Ancak 'Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle öğrencilerin özel hastane raporları da kabul edilmeye başlandı. Eğitim çevrelerinde yeni yönetmelik, Türkiye'deki 850 bin liseliyi rapor alıp okul yerine dershaneye gitmeye yönlendireceği gerekçesiyle eleştirilmiş, Bakanlık'sa sessiz kalmıştı.

Test yatkınlığı geliştirilecek
Müsteşar Birinci'nin yazısında rapor alamayınca sınıflarda 'kalan sağlar'la ilgili MEB'in geliştirdiği çözüm şöyle özetlendi: "Birleştirilmiş sınıflarda öğretmenler, öğrencilere ÖSS ve OKS'yle ilgili test yatkınlığını geliştirici, sınav stresini dağıtıcı ve zamanı doğru kullanmaya yönelik azami yardımı sağlayacak. Tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında Danışma Büroları oluşturularak Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile etkin işbirliği yapılacak. 2005-2006 öğretim yılı 19 Haziran'da sona erecek."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber