Erdoğan'a 'frekans karıştırıcı' kalkan

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atabey grubunda evinin planı çıktığı iddiaları üzerine, Başbakan'ın güvenlik çemberi genişletildi. Jammer denilen frekans karıştırıcı cihaz her yere götürülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve Danıştay saldırıları, ardından da Atabey grubunda evinin krokisinin çıktığı iddiaları üzerine yoğun güvenlik çemberine alındı. Erdoğan, kendisine yönelik 3 suikast girişimi ve Emniyet'e gelen ihbarlar nedeniyle yoğun bir şekilde korunuyordu. Erdoğan'ın katıldığı tüm toplantılara jammer adı verilen frekans karıştırıcı cihaz, çanta içinde götürülüyor. Cihazın çalıştırılmasıyla salonda bulunması muhtemel patlayıcı maddeleri harekete geçiren uzaktan kumanda aletleri, sinyal yayan her türlü elektronik cihaz ve cep telefonları etkisiz hale getiriliyor.

HALKLA İÇ İÇE OLMAK İSTİYOR
Önceki gün Başbakanlık yeni binada yapılan Yüksek Planlama Kurulu toplantısında da salonun bir köşesine çanta içinde konulan jammer cihazı, elektromanyetik dalgaları etkisiz hale getirdi. Başbakanlık merkez binada da sabit bir jammer cihazı bulunuyor. Bakanlar Kurulu ve diğer resmi görüşmelerde de cihaz devreye sokuluyor. Erdoğan'ın gittiği yerlerde vatandaşların arasına girmesi nedeniyle koruma da sistemi yeniden organize edildi.Açık alanda düzenlenen törenlere katılan Erdoğan'ı keskin nişancılar korurken, koruma sayısı artırıldı, Başbakanlık çevresinde ve Erdoğan'ın programlarında bomba arama köpekleri kullanılmaya başlandı.

"KAPALI SU İÇİYOR"
Erdoğan'ın katıldığı yemekli toplantılar için yeni koruma stratejileri hayata geçirildi. Başbakan'dan konuşma yapacağı kürsüye ya da oturacağı masaya konulan suyun kapalı olmasına dikkat etmesi, açık olan sudan içmemesi istendi. Erdoğan da bu uyarılara özen göstermeye başladı. Başbakan'ın yemekli bir toplantıya katılacak olması durumunda, davetli olunan mekana giden korumalar öncelikle mutfağı ve çalışanları inceliyor.

JAMMER NEDİR?
Jammer (frekans karıştırıcı) adlı cihaz, GSM şebekelerinin yayın yaptığı 900 ve 1800 mhz'lik dalga boylarında karşıt yayın yaparak cep telefonlarını bloke ediyor. Piyasada ebatlarına göre etkileri farklı 5 çeşit jammer bulunuyor. Fiyatları bin ila 12 bin dolar arasında değişen jammer'ların kişisel kullanımı için Ulaştırma Bakanlığı'ndan izin alınması gerekiyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber