Astsubayın başında iki kurşun yarası

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Levent'te cami avlusunda, intihar ettiği iddia edilen emekli astsubay Abdulkadir Sedefoğlu ile ilgili Adli Tıp raporunda, çene ve sağ şakaktan giren iki kurşunla öldüğü belirtildi. Eşi Güllü Sedefoğlu, "Böyle intihar mı olur" diyor.

LEVENT'te banka soygunu girişiminin ardından kaçtığı cami avlusunda intihar ettiği öne sürülen 43 yaşındaki emekli astsubay Abdulkerim Sedefoğlu'nun otopsi raporunda kafasında farklı iki mermi yarasının bulunduğu belirtildi. Eşinin banka soymaya kalkıştığı iddialarını başından beri reddeden Güllü Sedefoğlu, "Bu rapor benim düşüncelerimi güçlendirmektedir. Benim eşim soyguncu olamaz. Ya somut delillerle karşıma çıkacaklar, ya da 'soyguncu' sıfatını ölen eşimin üzerinden kaldıracaklar" dedi.

ÇENE VE ŞAKAKTA

Geçtiğimiz Ocak ayı sonunda meydana gelen olayda Yapı Kredi Bankası Levent Çarşı Şubesi'nde bir soygun girişimi yaşandığı iddia edilmişti. Olayın hemen ardından yakındaki Levent Afet Yolal Camii avlusunda cesedi bulunan emekli astsubay Abdulkerim Sedefoğlu'nun soygun girişiminin ardından 9,65 çapındaki Smith Wesson marka beylik tabancasıyla intihar ettiği öne sürülmüştü. Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Sedefoğlu'nun otopsi raporunda başında iki ayrı mermi yarası olduğu belirtildi. İlk merminin çene altından ateşlenmiş olduğunun bildirildiği raporda, bu merminin alt çene ve yüz kemiklerini parçalayarak yüz bölgesinde kalmış olduğu ifade edildi.Sedefoğlu'nun başındaki diğer mermi yarası ise sağ şakağında tespit edildi. Merminin sol şakaktan çıktığı belirlendi. Çene altındaki mermi yarası için "yakın atış" ifadesinin kullanıldığı raporda şakaktaki mermi yarası için "bitişik atış" denildi. Sedefoğlu'nun, mermi yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

ÖLÜ BULUNMUŞ

Raporda, ilk atış için "tek başına öldürücü nitelikte olmadığı" belirtiliyor olsa da Sedefoğlu'nun başında tespit edilen iki kurşun yarası, eşi Güllü Sedefoğlu'nun 'olayın intihar olmadığı düşüncesini' pekiştirmeye yetmiş bile. Eşinin, sadece banka çalışanlarının ifadeleri doğrultusunda "soyguncu" sıfatıyla anılmasının acısını hálá yaşadıklarını söyleyen Sedefoğlu, "Silahlardan anlayan kişiler Smith Wesson tabancadan çıkan 9.65 çapındaki bir merminin ardından, "bitişik atış" olarak tabir edilen ikinci atışın bu kadar düzgün yapılamayacağını söylüyorlar. Asıl önemlisi, emniyet yetkililerinin ilk açıklamalarında eşimin cami avlusunda kıstırıldığı ve yakalanacağını anlayınca intihar etmiş olduğu ifade edilirken dava raporlarında bundan hiç bahsedilmiyor. Cami avlusunda ölü olarak bulunduğu tutanaklarda var. O zaman bu tutanaklara göre polisten kaçmayı başarmış bir kişinin intihar etmesini gerektirecek bir durum var mıdır?" diye konuştu.

O SIFATI KALDIRACAKLAR

Aradan geçen dört ay süresince ziyarete gelen ve telefon eden insanların güzel sözlerinin kendisini ayakta tuttuğunu söyleyen Sedefoğlu, "Ben 20 yıllık eşimi, iki kızım da çok sevdiği babalarını kaybetti. Benim eşim soygun girişiminde bulunmadı. Benim eşim intihar da etmedi. Ya somut delillerle karşıma çıkıp, 'Eşin bu suçu işlemiştir' diyecekler, ya da eşimin üzerinden 'soyguncu' sıfatını kaldıracaklar" dedi.

Banka kalabalıkmış o tanıklar nerede

GÜLLÜ Sedefoğlu, bankadaki güvenlik kamerası görüntülerinin en önemli delil sayılabileceğini belirterek şöyle dedi: "5 kameradan 4'ünün kayıt yapmadığı söylendi. Fotoğrafik olduğu ve sadece alarm durumunda kayıt yaptığı belirtilen diğer kameranın filmlerinden de tab sonrasında sonuç alınamadığı bildirildi. Bütün çalışanların ifadesinde o gün bankanın oldukça kalabalık olduğu belirtiliyor. İfadeleri alınanlar arasında bu müşterilerden bir tane bile yok. Şimdi tek umudum o anda orada olan müşterilerin ortaya çıkıp olanları anlatması. "

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber