Savcı Demir HSYK gündeminde

HSYK, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılmasıyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında dosya açıldığını ve dosyanın 3. Daire gündemine sunulacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2014 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Savcı Demir HSYK gündeminde

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılmasıyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında dosya açıldığını ve dosyanın 3. Daire gündemine sunulacağını bildirdi.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ihbar yazısı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın şikayet dilekçesi üzerine, CHP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılmasıyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında dosya açıldığı ve dosyanın 3. Daire gündemine sunulacağı kaydedildi.

HSYK 3. Dairesi, iddiaları ele alarak, Savcı Mehmet Demir hakkında inceleme yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Bu karar onay için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderilecek. Savcı Demir hakkında inceleme kararı çıkarsa yapılacak incelemenin ardından soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber