Feyzullah Aslan: Güvenlik sistemindeki her kamera 5 polis demek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, teşkilat bünyesindeki polis sayısını artırmanın yerine, mevcut polisin hizmet kalitesini artırmanın daha akılcı bir iş olacağını söyledi.

Feyzullah Aslan, Alanya'da gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya geldi. Aslan, bir gazetecinin, Türkiye'deki polis sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki sorusuna, ''Polisin sayısını değil, hizmet kalitesini artırmak daha akılcı bir iş olur. Her zaman çok adam iş yapmaz. Önemli olan personelin kalitesini artırmaktır. Bunu da eğitimle sağlayabiliriz. Polis teşkilatında eğitime verilen önem giderek daha da artıyor'' yanıtını verdi.

Antalya'da 4 bin, Alanya'da 420 polis bulunduğunu anlatan Aslan, Alanya'da kurulan kamera güvenlik sisteminin, ilçenin asayişine çok önemli katkılar sağladığını belirtti. Aslan, ''Kamera güvenlik sistemindeki her kamera 5 polis demektir. Alanya'da 76 kamera olduğuna göre, 420 polisin yanı sıra 380 polis daha var demektir. Yapacağımız eğitimlerle hizmet kalitesini de iki katına çıkardığımızda Alanya'daki polis sayısı bini bulmuş olacaktır'' dedi.

Polisin başarısında vatandaş desteğinin önemine dikkati çeken Aslan, Alanya halkının bu konuda duyarlı olduğunu belirterek, bu destek sayesinde Türkiye'nin en önemli çete operasyonlarından birinin burada yapıldığını bildirdi. Çete kapsamında yakalanan 25 kişinin tamamının tutuklanmasının, polisin belge ve bilgi toplamadaki başarısını gösterdiğini vurgulayan Aslan, övgüyle söz ettiği Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne, halkın desteğinin devam etmesi çağrısında bulundu.

YABANCILARA OTURMA İZNİ İLÇELERDE VERİLECEK
Aslan, yeni alınan bir kararla, Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerinde oturma izni almak isteyen yabancıların, Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne gelmek yerine işlemlerini bulundukları ilçelerde yapabileceklerini söyledi.

Bu uygulamanın, yabancılar için büyük kolaylıklar sağladığını anlatan Aslan, ''Alanya, Manavgat ve Kemer'de yabancılar için oturma izni verilmeye başlandı. Bu bana göre hem emlak sektörünü, hem bürokrasiyi, hem de oturma izni almak isteyen yabancıları önemli ölçüde rahatlatacak. Bu bence yöre halkı için önemli bir müjdedir'' diye konuştu Aslan, Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve toplantıya katılan gazetecilere, ''Gül, Güldür, Düşündür'' ve ''Polisin Hatıra Defteri'nden'' adlı kitaplarını hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber