Meclis'te bu hafta görüşülecek konular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 02:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta tasarıların yasalaşması için en az 330 milletvekilinin oyu aranacak.

Af niteliği taşıyan düzenlemelerin ele alınacağı Meclis'te nitelikli çoğunluğun sağlanabilmesi için AK Parti milletvekillerine, "10 hazirana kadar Ankara'da olun" uyarısı yaptı.

Ak Parti Grup Başkanvekilleri tarafından verilen, bazı kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin yasa teklifi, 6 haziran salı günü Genel Kurul'da görüşülecek.

Teklifle, yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen ancak eğitimini tamamlayamayan veya mecburi hizmeti yerine getirmeyenlerle ilgili düzenlemeye gidiliyor.

Mecburi hizmet karşılığı yurtdışına gönderilip bir şekilde mecburi hizmeti yerine getiremediği için haklarında borç takibi işlemi devam edenler, faiz yükünden kurtulacak.

Bu kişilere, borcunu en fazla beş yılda taksitlendirerek ödeme imkanı tanınacak. Borçlarını mecburi hizmetle ödemek isteyenlerin başvurmaları halinde üç ay içerisinde atamaları yapılacak.

Teklif, hurdaya çıkarılan araçların vergi borcu ve cezalarının da silinmesini öngörüyor.

Memurlara disiplin affı

Bu teklifin ardından, memurlara disiplin affı getiren düzenleme ele alınacak. genel kurulun, bu hafta 3 gün boyunca saat 24.00'e kadar çalışması planlanıyor.

Komisyonların gündemi de yoğun. Temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 yasada değişiklik öngören yasa tasarısı, 7 haziran çarşamba gününden itibaren adalet komisyonunda görüşülmeye başlanacak.

Bilkent Üniversitesi'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini cazibe merkezi haline getirmek için, bazı illerde eğitim bilimleri enstitüleri kurması, bu enstitülere bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında laboratuvar okulları açmasını içeren yasa tasarısı, 7 haziran çarşamba günü Milli Eğitim Komisyonu'nda ele alınacak.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, İskan Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısını, 8 haziran perşembe günü görüşecek.

AB Uyum Komisyonu da aynı gün toplanarak, Tütün ve Alkol Piyasası Kanunu tasarısı, Mesleki Yeterlilik Kurumu tasarısı ile yabancıların çalışma izinlerini düzenleyen tasarıyı ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber