Baz istasyonu kayıtları sanık polisleri yalanladı

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülmesi olayı ile ilgili olarak sanıkların, “Görüntüdeki kişi Ali İsmail Korkmaz değildi” savunmalarını büyük ölçüde geçersiz kılacak yeni bir belge ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baz istasyonu kayıtları sanık polisleri yalanladı

KEMAL GÖKTAŞ

Davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bilirkişi raporunda sanıkların ve Ali İsmail Korkmaz'ın olay saatinde olay yerinde oldukları belirtildi.

Büro amiriyle görüşmüş

TİB'den gelen ve telefon bilgilerini içeren 36 dosya içindeki görüşme trafiklerini analiz etmekle görevlendirilen bilirkişi Osman Özçelik, baz hareketlerinden GSM hattını kullanan sanık polisler Hüseyin Engin, Mevlüt Saldoğan, Şaban Gökpunar, ile sivil sanıklar Muhammet Vatansever, Ramazan Koyuncu, İsmail Koyuncu, Ebubekir Harlar'ın olay gecesi olay yeri veya yakınında olabileceği belirtildi. Sanık polis Yalçın Akbulut'un ise olay yerinde olmayabileceği belirtildi.

Raporda ayrıca, sanık polis Şaban Gökpunar'ın Korkmaz'ın dövülmesinden 15 dakika önce Terörle Mücadele Şubesi Büro Amiri Mutlu Umutlu ile görüşme yaptığı belirtildi.

Bilirkişinin çabasıyla

Bilirkişi Özçelik, HTS kayıtlarının olayın 2 Haziran saat 23.50'de meydana gelmesi nedeniyle 10 dakika sonrasına kadar, yani 3 Haziran 2013 saat 00.00'a kadar istenildiğini, bu yüzden bu saatten sonraki kayıtların incelenemediğini belirtti. Bilirkişi raporunda ayrıca Korkmaz'ın da olay yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için GSM hattının HTS kayıtlarının istenilerek incelenmesinin yerinde olduğu belirtildi. Bunun üzerine mahkeme TİB'den Korkmaz'ın GSM hattına ait HTS kayıtlarını da bilirkişe gönderdi. Bilirkişi, 24 Nisan tarihli raporunda da yaptığı inceleme sonunda baz hareketlerinin Korkmaz'ın olay yerinde olabileceği sonucunun çıktığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber