'Toplu sözleşmelerin yürürlüğe girmesini bekliyoruz'

"2014 yılının ocak ayında yürürlüğe girmesi gereken toplu sözleşme taleplerimiz hala yürürlüğe girmemişse burada yanlışlıklar var demektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2014 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Toplu sözleşmelerin yürürlüğe girmesini bekliyoruz'

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "2014 yılının ocak ayında yürürlüğe girmesi gereken toplu sözleşme taleplerimiz hala yürürlüğe girmemişse burada yanlışlıklar var demektir" dedi.

Yazgan, Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2001 yılında kuruluşunu gerçekleştirilen Büro-Memur-Sen'in bu sene de 3. kez yetkili sendika olma yolunda son hamlelerini yaptığını anımsattı.

Büro hizmet kolunda, Başbakanlık ve 11 bakanlık başta olmak üzere toplam 53 kurumun yer aldığını ifade eden Yazgan, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede işimiz zor. Her kurumda ayrı bir sendika gibi mücadele veriyoruz. Kurumların sorun ve sıkıntılarını çözme noktasında büyük bir çaba sarf ediyoruz. 2013 yılında toplu sözleşmelerde Büro Memur-Sen, ilk defa toplu sözleşmeye katıldı. Büro hizmet kolunda ilk defa çalışanları temsil ettik. Bu anlamda gerek hizmet kolumuzda gerekse Memur-Sen Konfederasyonu olarak imzalamış olduğumuz toplu sözleşmenin talepleri noktasında bu taleplerin takipçisiyiz."

- "Toplu sözleşmelerin yürürlüğe girmesini bekliyoruz"

Yazgan, yerel seçimler dolayısıyla toplu sözleşme taleplerinin halen gerçekleşmediğine işaret ederek, toplu sözleşmelerin bir an önce yürürlüğe girmesini beklediklerini dile getirdi.

"2014 yılının ocak ayında yürürlüğe girmesi gereken toplu sözleşme taleplerimiz hala yürürlüğe girmemişse burada yanlışlıklar var demektir" diyen Yazgan, "Biz, sendikalar olarak artık toplu görüşme yapmıyoruz, toplu sözleşme imzalıyoruz. Bu noktada hükümetin toplu sözleşme taleplerini yerine getirmeme noktasında ayak sürümesini doğru bulmuyoruz. Toplu sözleşme masasının ciddiyetine bunu yakışır bulmuyoruz. Onun için bir an önce toplu sözleşme taleplerimizin yerine gelmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber