Avukat sanık, sanık avukat oldu

Ergenekon davasında 25 yıl hapse mahkum olduktan sonra tahliye edilen gazi üsteğmen Serdar Öztürk, dava aşamasında heyete hakaret ettiği için hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan avukatı Demet Reçber’i savunacak.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2014 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukat sanık, sanık avukat oldu

NURETTİN KURT

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek olan dava, bu ilginç buluşmaya sahne olacak.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Öztürk, Ergenekon davasında 25 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Öztürk, yaklaşık 5 yıl tutukluluğun ardından tahliye edildi. Öztürk'ü davası boyunca avukatı Demet Reçber savundu. Ankara Barosu avukatlarından Reçber, Ergenekon davasındaki savunmasında, "Bu organizyonu yapanlar, sahte belgelerle insanları hapse tıkanlar, bunların hepsi ruh hastası" dedi.

Bu sözleri üzerine mahkeme heyeti, Reçber hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı'nın izin vermesi üzerine Reçber hakkında savcılık "mahkeme heyetine hakaret" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

DURUŞMA BUGÜN SİLİVRİ'DE

Davanın ilk duruşması bugün Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ergenekon davasından mahkum olan Avukat Serdar Öztürk, bu defa duruşmaya sanık avukatı olarak girecek ve kendisini beş yıl boyunca savunan avukatı Demet Reçber'i savunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber