'Emniyette 'TSK'yi hedef alan yapılanma' iddiası' TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Emniyet teşkilatında "Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) hedef alan bir yapılanma olduğu" iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bir süreden beri TSK hakkında kafa karışıklığı yaratmaya yönelik Emniyet kaynaklı bazı girişimler olduğunu öne sürdü.

Ahmet Ersin, gizli yürütülmesi gereken hazırlık soruşturmalarında; polisin yürüttüğü çete operasyonlarının detayları, gözaltına alınan bazı subay ve astsubayların isimleri ve bazı eski fotoğrafların el altından basına verilerek, TSK'nın çetelerle ilişkilendirilmek istendiğini öne sürdü.

Özellikle Şemdinli iddianamesi sonrasında başlayan ve Hükümetin seyirci kaldığı bu girişimlerin, TSK'da Ağustos'ta yapılacak görev değişimiyle ilgili olduğu ve Emniyet içinde TSK'yı hedef alan bir yapılanma olduğu izlenimi verdiğini iddia eden Ersin, şu soruları yöneltti:

"Emniyette neler oluyor, hazırlık soruşturmaları gizli değil mi?

Bu şekilde davranarak hem soruşturmaların sağlıklı sonuçlanmasına engel olan, hem de TSK'yı töhmet altında bırakmaya çalışanlar hakkında soruşturma başlattınız mı? Hükümet olarak bu gidişe neden engel olmuyorsunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber