Pişman olmayana 'şartlı tahliye' yok

‘Örgüt üyeliği’nden 8 yıl hapse mahkum olan Ali Sayan hakkında, Sincan Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu ‘pişmanlık’ belirtmediği gerekçesiyle ‘şartlı tahliyeden’ yararlandırılmamasına karar verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pişman olmayana 'şartlı tahliye' yok

KEMAL GÖKTAŞ

Sincan F Tipi cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı, katıldığı gösteriler nedeniyle "örgüt üyeliği" suçundan cezaevinde olan Ali Sayan'ın "pişmanlık belirtmediği" gerekçesiyle "şartlı tahliyeden" yararlandırılmamasına karar verdi. İnfaz Hakimliğinin de uygun bulduğu karara karşı Ağır Ceza Mahkemelerinde yapılan itiraz reddedilirse aldıkları cezanın 3'te 2'si yerine 4'te 3'ünü yatan siyasi mahkumlar için "şartlı tahliye" imkansız hale gelecek.

Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, 8 yıl 9 ay hapis cezası alan ve şartlı tahliye süresi 28 Nisan 2014'de dolan Ali Sayan'ın "iyi halli olmadığı" gerekçesiyle cezasının tamamanı yatması ve 4 Temmuz 2016'da tahliye edilmesine karar verdi. Kararda Sayan'ın 18 yaşında girdiği cezaevinde "açlık grevi yapmak, slogan atmak ve protesto amaçlı kapılara vurmak" eylemleri nedeniyle 11 kez disiplin cezası aldığı belirtilerek "Dolayısıyla hükümlünün her ne kadar kaldırılmamış disiplin cezası bulunmasada da infaz süreci bir bütün olarak değerlendirildiğinde iyi halli olmadığına karar verildiği" anlatıldı.

'Olumlu kanaat oluşmadı'

Hükümlünün "PKK'lıların cenazelerine ve yasa dışı eylemlere katıldığı, eylemlerinin propaganda ve sempatizanlık düzeyini aşarak örgüt üyeliği boyutuna ulaştığı" için ceza aldığı hatırlatılan kararda, "Kurulumuzca hükümlü ile yapılan görüşmede yaptığı eylemlerden 'pişmanlık duymadığını' belirttiği, bu nedenle kurulumuz tarafından toplumun hukuka uygun hareket eden ve üretken bir üyesi olarak yaşamını sürdürebileceğine ilişkin olumlu bir kanaat oluşmamıştır" denildi.

Sayan'ın avukatı Hürmüz Biçer'in karara karşı Sincan İnfaz Hakimliğine yaptığı itiraz reddedildi. Biçer bunun üzerine Sincan Ağır Ceza Mahkemesi ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki ayrı itiraz başvurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber