Erdoğan: ANAP gibi olmayız

AK Parti'nin Afyonkarahisar Kampı'nın basına kapalı bölümünde Başbakan Erdoğan moderatör oldu ve bakanlardan, milletvekillerinden gelen soruları cevapladı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: ANAP gibi olmayız

Söz alan milletvekillerinin ezici çoğunluğu Başbakan ErdoğanKöşk'te görmek istediklerini belirterek bunun kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'de yeni bir döneme girdiğine işaret eden vekiller, "Bu yeri döneme sizin önderlik etmenizi istiyoruz" talebinde bulundu. Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkması durumunda, Anayasadan kaynaklanan bütün yetkilerini kullanacağını vurgulayarak, "Ben protokol Cumhurbaşkanı olmam" dedi.

SEÇİLEN KİŞİ FİİLEN BAŞKAN OLACAK

Erdoğan'ın en dikkat çeken sözlerinden birinin de, 2007'deki Anayasa değişikliğini hatırlatarak söylediği, "Bu seçimlerde cumhur 'başkanını' seçecek. İlk defa millet oylarıyla cumhurbaşkanını belirleyecek. Dolayısıyla seçilecek kişi sadece Cumhurbaşkanı değil, fiilen Başkan gibi olacak" ifadeleri olduğu öğrenildi.

BİZ FARKLI BİR?PARTİYİZ

Başbakan Erdoğan, bir vekilin "Siz cumhurbaşkanı olursanız, Yıldırım Akbulut gibi bir emanetçi başbakan kaygısı oluşturmaz mı? Bu durumun Parti'yi ANAP'ın yaşadığı sona götürmez mi?' yönündeki sorusuna ise tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu tür laflar bizi incitir. Bunu duymamış olayım. Biz ANAP'tan farklıyız. Bizim değerlerimiz AK Parti'nin ANAP'laşmasına izin vermez" ifadesini kullandı.

YURT PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Başbakan Erdoğan milletvekillerinin paralel yapının okul ve yurtlarından ayrılmak isteyen öğrencilerin yurt ve barınma başta olmak üzere bir takım sıkıntılarla karşılaştığını söylemeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya talimat verdi. Erdoğan talimatında yurt ve özel okullarla ilgili yasal düzenlemenin hemen yapılmasını istedi.

Oğuzhan Şahin/ TÜRKİYE


Erdoğan, seçilen ismin yürütmenin alanındaki yapısal konularda aktif bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi. "Protokol cumhurbaşkanı olmaz. Halkın seçtiği zaten fiilen başkan olur" diyen Erdoğan'ın başkanlık sisteminin düşünülmesini istediği kaydedildi. Erdoğan, kendisinin cumhurbaşkanı olması durumunda gönlünün parti ile olan ilişkilerini de devam ettirmekten yana olduğunu ancak sistemin buna müsaade etmediğini kaydetti. Milletvekilleri ise Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirterek, "bunun bir zorunluluk olduğuna" vurgu yaptı. Türkiye'de yeni bir döneme girdiğine işaret eden vekiller, "Yeni döneme sizin önderlik etmenizi istiyoruz" dedi.

Erdoğan, bir vekilin, "Cumhurbaşkanı olursanız, emanetçi başbakan kaygı oluşturmaz mı? AK Parti'yi ANAP'ın yaşadığı sona götürmez mi?" yönündeki sorusuna tepki gösterdi. Erdoğan, "Bizim değerlerimiz AK Parti'nin ANAP'laşmasına izin vermez" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber