Teneffüste halk oyunu öğreniyorlar

Tokat'ta ilkokul öğrencileri, "Yaşayan Halk Oyunlarımız" projesi kapsamında teneffüste davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarını öğreniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 21:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Teneffüste halk oyunu öğreniyorlar

Tokat'ta ilkokul öğrencileri, Tokat Valiliğince yürütülen "Yaşayan Halk Oyunlarımız" projesi kapsamında teneffüste davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarını öğreniyor.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in önderliğinde, valilik tarafından bir süre önce hayata geçirilen "Yaşayan Halk Oyunlarımız" projesi kapsamında ilk olarak Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, yöresel halk oyunlarını öğrenmeye başladı.

Teneffüs zilinin çalması ile bahçeye çıkan öğrenciler, öğretmenleriyle davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarına çalıştı. Öğrencilerin, "Tokat Sarması" ve "Ellik" oyunlarını öğrenirken eğlendiği görüldü. Öğrenciler 10 dakika süren teneffüsün ardından sınıflarına döndü.

Okul müdürü Ömer Gezer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilere, Tokat yöresinin unutulan, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, halk oyunlarını öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Proje sayesinde öğrencilerde halk oyunlarına ilgi ve sevginin oluştuğunu dile getiren Gezer, "Öğrencilerimizin okula karşı olumlu bir tutum kazandıklarını görüyoruz. Projenin öğrencilerimiz açısından eğitsel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Proje kapsamında etkinliğe katılan öğrenciler de çok mutlu olduklarını ve yöresel halk oyunlarını öğrenmeye başladıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber