Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç: - "Hedeflerimize ulaşmak için birlikte iş yapma ve güçlerimizi birleştirmeyi öğrenmek zorundayız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen "Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi" semineri, Bolu'da başladı.

Karacasu beldesinde bir otelde düzenlenen seminerde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç, Türkiye'nin büyük hedefleri olan küresel vizyona sahip ülke olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi, kişi başına geliri 25 bin, ihracatı ise 500 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediğini vurgulayan Akkoç, kooperatifçiliğin gelişmesini sağlayacak çalışmaları da bu vizyona uygun strateji ve hedefler çerçevesinde yürüttüklerini anlattı.

Akkoç, kooperatiflerin, temelinde iş birliği anlayışı bulunan, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması için büyük önem taşıyan işletme modelleri olduğunu ifade ederek, "Bu vesileyle kooperatifler, diğer sermaye şirketlerinden ayrılmaktadır. Kooperatifler, yoksulluğun azaltılması, gelir dağılımının arttırılması ve ülkelerin kalkınmasına sağladıkları katkılar nedeniyle uluslararası organizasyon ve devletler tarafından teşvik edilmektedir" diye konuştu.

Kooperatiflerin gerek dünya, gerekse Türkiye'de bazı alan ve sektörlerde ciddi bir payı bulunduğuna işaret eden Akkoç, bunların toplumdan topluma farklı başarı ve gelişme becerisine sahip olduğunu dile getirdi.

Akkoç, bu farklılığın, toplumların zorlukları aşma, başarma, bilinç ve yetenekleriyle doğrudan ilişkili olduğunu anlatarak, "Hedeflerimize ulaşmak için birlikte iş yapma ve güçlerimizi birleştirmeyi öğrenmek zorundayız. Bu nedenle bakanlık olarak kooperatif girişimciliği eğitimleri başlattık. Bugüne kadar yüzlerce kişiye eğitim toplantıları düzenledik" ifadesini kullandı.

DGRV Türkiye Temsilciliği Koordinatörü İfakat Gürkan da Türkiye'de 2006 yılından bu yana birçok faaliyet yaptıklarını belirterek, kooperatifçilik eğitimleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sanayici ve kooperatif yetkililerinin hazır bulunduğu seminerde, kooperatifçiliğe yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber