Özel hastanelere şok baskın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki bazı özel hastanelere şok baskın düzenledi. Baskında hastaneler ekipler tarafından çok yönlü olarak denetlendi.

Ümraniye de bulunan Özel Çamlıca Ömür Hastanesi'ne akşam saatlerinde gelen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hastanede denetleme yaptı. İlk olarak hastanede bugüne kadar yapılan ameliyatların kaydedildiği defterleri incelemeye alan müfettişler, daha sonra hastane personeliyle ilgili kayıtları inceledi. Hastaneyi de dolaşan ekipler, doktorların odalarına girerek kaşelerini ve kimlik kartlarını kontrol etti. Denetimlerini hastanenin yenidoğan ünitesi ve ameliyathanelerini inceleyerek sürdüren müfettişler, koridorlarda gördükleri hastalara kendilerine nasıl davranıldığını da sormayı unutmadı. Hastalar, hastane personelinin kendilerine iyi davrandığını belirtti.

Denetimin ardından basın mensuplarına bilgi veren İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Akçakaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün denetimlerin "Sağlıkta Dönüşüm Politikası" doğrultusunda yapıldığını belirtti. Akçakaya, "Hastaneler ve hasta sayısı son zamanlarda oldukça arttı. Hasta yoğunluğunun artmasına paralel olarak birtakım sorunlar ortaya çıktı. Biz, gerek devlet gerekse özel hastanelerde hizmeti ve hasta memnuniyetini arttırmak için denetimler yapıyoruz. Zaten devletin asıl görevinin denetim olduğunun bilincindeyiz" dedi.

Özel hastanelerin sağlık sektöründeki yerinin ve öneminin arttığına dikkat çeken ve bundan memnuniyet duyduğunu belirten Akçakaya, "Yine de ciddi sorunları olan hastaneler de görüyoruz. Amacımız eksik olan bir şey varsa onun biran önce giderilmesidir. Bizim ya da kendilerinin yapması gereken şeyi yapmalarını sağlamaktır. Bir süre önce devlet hastanelerini denetledik. Halkımızın şu aşamada hizmet alımında yaşadığı zorlukların farkındayız. Sorunları, devlet, vatandaş ve özel hastane işbirliğiyle çözmek istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün özel hastanelere yönelik denetimlerinin tüm özel hastaneler denetleninceye kadar sürdürüleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber