Memiş: Gaziantep İl Sağlık Müdürü istifa etmeli

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hemşireleri vicdan ve ahlaki yönden yetersiz bulduğunu söyleyen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök'ü esefle kınadıklarını, bu talihsiz sözlerinden dolayı derhal istifa ederek görevinden ayrılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memiş: Gaziantep İl Sağlık Müdürü istifa etmeli

Metin Memiş, açıklamasında, "İl Sağlık Müdürlüğü gibi bir makamda oturan kişinin, dünyanın en kutsal ve onurlu mesleklerinden birini icra eden hemşirelere hakaret etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sorumluluğu altında görev yapan hemşire arkadaşlarımıza yönelik bu tür nitelendirme yapılması, söz konuşu kişinin ruh halinin ve sağlık çalışanlarına bakış açısını göstermesi bakımından da ibretliktir. Sağlık çalışanlarının haklarını koruması ve savunması gereken kişinin, bu tür sözler söylemesi kabul edilebilir ve anlaşılır bir durum değildir. İşgal ettiği koltuğu derhal boşaltmalı, sağlık çalışanlarının vicdanlarında beraat edemeyecek olsa bile, gerekli soruşturmalar sonrası yasaların gerektirdiği şekilde, haddini ve amacını aşan sözlerinin hesabını vermelidir" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Hemşireler Günü Programı'nda yaptığı konuşmada, hemşirelere yönelik 'Sizler umudun adısınız. Ne büyük zorluklar yaşadığınız biliyoruz. Ulaşılmazlara ulaştığınızı, uzak demeden, ücra demeden, ihtiyacı olanlara nasıl el uzattığınızı biliyoruz. O çilelere rağmen, insanların en güzel anılarına tanıklık ettiğinizi biliyoruz' şeklinde konuştuğunu hatırlatan Metin Memiş, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Karakök'ün bu vizyon ve bakış açısına yakışmadığını kaydetti.
Metin Memiş, Gaziantep İl Sağlık Müdürü'nün bu tür sözleri daha önce de söylediğine yönelik bilgileri olduğunu kaydederek, "11 Nisan günü Gaziantep'te bir otelde Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Dahili ve Yoğun Bakım Hemşirelik Kongresi'nde hemşireleri a sosyal kişiler olarak tanımlamıştı" dedi.

Sağlık camiasının, çalışanlarla bütünleşen, onların sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışan, hasta ve çalışanların memnuniyetini artırıcı yöneticilere ihtiyacı bulunduğunu belirten Metin Memiş, bu tür engelli düşünce sahiplerinin, dönüşümüyle büyük başarı elde eden sağlık camiasına yakışmadığını da belirtti.

Memiş, sağlık çalışanlarını hor ve hakir gören, ahlaki ve vicdani yönden eksik bulan birisinin en kısa zamanda görevi bırakması çağrısında bulundu.Metin Memiş, hemşirelik mesleğine ve onuruna hakaret eden Metin Karakök'le ilgili konuyu Sağlık Bakanlığı'na taşıyarak gereğinin yapılmasını isteyeceklerini de açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber