İstanbul Tabip Odası'ndan 'Şiddet' protestosu

Şişli'de, İstanbul Tabip Odası üyeleri son dönemde sağlık sektöründe artan şiddeti protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Tabip Odası'ndan 'Şiddet' protestosu

İstanbul Tabip Odası üyeleri, son dönemde sağlık sektöründe artan şiddeti protesto etti.

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin bahçesinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle "Sağlıkta şiddete son" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan asistan hekim Özgül Pamukçu, son dönemde sayıları hızla artan doktor ve sağlık çalışanına uygulanan şiddeti kınadıklarını belirterek, "Neden sağlık çalışanına şiddet durmuyor? Halkı sağlık çalışanlarına karşı kimler kışkırtıyor? Neden sağlık çalışanına şiddet daha çok acillerde yaşanıyor? Bu sorular uzayıp gider. Maalesef biz sağlık çalışanları, adeta bir fabrikanın farklı üretim merkezlerinde zamana karşı yoğun hizmet üreten işçilere dönüştük" şeklinde konuştu.

Dün hastanenin ortopedi polikliniğine randevusuz başvuran bir hasta ve yakınlarının asistan doktor Ali Vural'ı darp ederek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığını ileri süren Pamukçu, "Doktor arkadaşımız olaya ilişkin hukuki süreç için adli makamlara başvurdu. Yeter artık. Sesimizi ancak ölümle mi duyacaksınız? Sağlık Bakanlığı'nı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü, İstanbul Valiliği'ni ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimini göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının da destek verdiği eylem şiddet karşıtı sloganların ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber