KİK, Hatay'daki belediye ihalelerini incelemeye aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hasan Gül, Hatay'daki belediye ihaleleri ile ilgili iddialar hakkında inceleme başlattıklarını bildirdi.

Gül, "kamu ihale süreçlerine ilişkin yeni kılavuzların tanımı" amacıyla düzenlenen toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, kurumun kamuoyuna yansıyan her konuyu inceleme görevi bulunmadığını belirterek, "(Şu ildeki ihaleler haksız yere şu partililere veriliyor gibi bir iddia), aslında incelenmeye değer bir iddia değil. Bir iddianın incelenebilmesi için hangi ihale olduğunu, hangi idarenin ihalesi olduğunu, orada hangi suretle yolsuzluk yapıldığını biliyor olmamız lazım" diye konuştu.

Hasan Gül, "Hatay'daki iddialarla ilgili olarak basında adı geçen idarelerin ihalelerine ilişkin dosyaları getirttiklerini ve inceleme başlattıklarını" bildirdi.

Gül, bu işin başlamasıyla ilgili bazı çekinceleri bulunduğunu kaydederek, "Yarın birisi de kalkar der ki (İstanbul'daki ihaleler de şu partiye veriliyor, onu da inceleyin) Hatay nispeten küçük bir il ama düşünün İstanbul'da kaç tane ihale yapıldığını, siz böyle bir şeyden dolayı incelemeye değer bulur musunuz" dedi.

Gül, 4 öncelik belirlediklerini de ifade ederek, bunların, kamu ihale ve sektörler yasalarının çıkarılması ile kamu-özel sektör ortaklığı ve imtiyazlarla ilgili düzenlemeler yapılması olduğunu söyledi.

Gül, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Birinci Sekreteri Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Ulrike Hauer'in "sisteme yeni muafiyetlerin getirilmemesi" şeklindeki sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, her kurumun hizmeti "daha hızlı, kolay, mümkün olduğunca kurallara bağlanmadan yapma" eğilimi gösterdiğini, öte yandan işlerin de herkese açık, saydam bir ortamda yürütülmesi gerektiğini kaydetti. "Amacımız, mümkün olduğu kadar fazla işi, kanun çerçevesinde, kurallara uygun, saydam, herkesin katılabileceği bir ortamda gerçekleştirmek" diyen Gül, "kendilerinin kapsamı daraltamamaya, kurumların da daraltmaya çalıştığına" vurgu yaptı.

Taslağın 1 yıldan uzun bir süre önce Başbakanlığa sunulduğuna işaret eden Gül, "yakında tekrar gün yüzüne çıkacağını ve üzerinde çalışmaya başlayacaklarını" kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber