Adliye personeline de iyileştirme istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Adalet Bakanlığı'nın sadece hakim ve savcıların özlük haklarını iyileştirmeye yönelik hazırladığı yasa tasarısına tepki göstererek, "Adalet Bakanlığı çalışanları arasında ayrım yapamazsınız" dedi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Kasım seçimleri öncesi seçim meydanlarında ülkeyi sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceğini ilan eden ve hatta parti programında dahi bu konuyu gündeme getiren AK Parti Hükümeti'nin bugüne kadar yaptığı uygulamalarda, söylemleri arasında çelişki bulunduğunu kaydetti. Yokuş, kamu çalışanları için hayati önem taşıyan yasaların bile kamu çalışanlarının temsilcileri olan sendikalarla görüşülmeden, kapalı kapılar ardında, "Ben yaptım oldu" zihniyetiyle tek tek TBMM'den sayısal çoğunluğuna dayanarak geçirildiğini ifade etti.

Bütün bu gelişmelerin kamu çalışanlarının verimliliğini, performansını düşürdüğünü, artık çalışanların, "Yarın hangi haklarımız elimizden alınacak" düşüncesine kapılarak, geleceğinden endişe duyar hale geldiğini savunan Yokuş, şunları kaydetti:
"Hükümet şimdi de Adalet Bakanlığı çalışanlarından sadece hakim ve savcıların ekonomik ve özlük haklarını iyileştirmeye yönelik hazırladığı Yasa Taslağı'nı, TBMM'ye göndermiştir. Adalet Bakanlığı'nda hakim ve savcıların dışında başka çalışan yokmuşçasına veya diğer çalışanların ekonomik ve özlük hakları sağlanmışçasına, sadece hakim ve savcılara yönelik yasa hazırlanmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. İş yoğunluğunun en üst düzeyde olduğu adliyelerimizin durumu herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu zor şartlarda çalışan adalet çalışanları hiçbir ilave ek ödeme almadığı gibi 40+40 diye bilinen denge tazminatından bile yoksun bırakılmışlardır. Nöbet ücretleri çalışanların tamamına verilmemektedir. Çok düşük olan fazla mesai ücretleri arttırılarak bakanlığa bağlı tüm birimlere yansıtılmalıdır. Yargı ödeneği, tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına verilmelidir. Bir çok adliyede personel eksikliği had safhaya ulaşmış ve iş yükü artmıştır."

Adalet çalışanlarının çözülmesini beklediği bu kadar sorunu görmezlikten gelerek, sadece hakim ve savcılara yönelik yasa hazırlamanın mantığını anlayamadıklarını anlatan Yokuş, "Bu nedenle hükümete sesleniyoruz. Adalet çalışanları bir bütündür. Ayırım yapma hakkınız yoktur. Hazırlamış olduğunuz yasa adalet hizmeti sunan tüm çalışanları kapsayacak şekilde olmalıdır" dedi.

Adalet Bakanlığı çalışanları arasında adaletsizliğe neden olacak bu tasarının bu şekilde çıkarılması halinde tüm Adalet Bakanlığı birimlerinde çalışma barışının bozulacağını öne süren Yokuş, bunun sorumlusunun asla çalışanlar olmayacağını vurguladı. Hükümetin, vakit geç olmadan mevcut yasayla yapılacak iyileştirmeyi çalışanların tamamını kapsayacak şekilde düzenlemesini talep ettiklerini belirten Yokuş, "Aksi halde Adalet Bakanlığında çalışanlar arasında yaratılacak bu adaletsizliğin altından hükümet kalkamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber