Memur-Sen'den disiplin affına ilişkin açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Memur-Sen Genel Sekreteri Ali Küçükkösen, disiplin affı tasarısının sürekli geciktirilmesi nedeniyle binlerce memurun mağdur olduğunu belirterek, "Memurlarımız sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yönden yıpranmıştır. Bu yıpranmanın telafi edilmesini istiyoruz" dedi.

25 bin memur ve ailesinin 2 yıldır beklediği Memur Disiplin Cezaları Affı'nın Meclis gündemine getirilmesini sevinçle karşılayan Memur-Sen, Türkiye genelinde 81 il temsilciliğinde başlattığı Disiplin Affı İmza Kampanyası'nın sonuçlarını aldı. Disiplin Affı'nın bu hafta içerisinde Meclis'te görüşülmesini sevinçle karşıladıklarını belirten Memur-Sen Genel Sekreteri Ali Küçükkösen, 2004 yılı toplu görüşmelerinde söz verilen disiplin affının 2006 yılı toplu görüşmelerinin başlamasına çok az bir süre kala Meclis'e getirilmesini buruk bir sevinçle karşıladıklarını bildirdi. Küçükkösen, yaptığı yazılı açıklamada, haksız yere fişlenerek mağdur edilen memurların mağduriyetlerinin giderileceği disiplin affı yasasının Meclis'te görüşülecek olmasını sevinçle karşıladıklarını kaydetti. 2004 ve 2005 yılı toplu görüşmelerinde altına imza atılan maddelerin çıkarılması için çalışmalarına devam eden Memur-Sen'in, Disiplin Affı'nın yasasının çıkarılması için 1 ay önce başlattığı imza kampanyasının ses getirdiğini yasanın bu hafta Meclis'te görüşülmeye başlanacağı hatırlatan Küçükkösen, şu görüşlere yer verdi:

"Memur-Sen olarak, mağdur memurlarımız adına sevinmekle beraber, 2004 yılı toplu görüşmelerinde mutabakat altına alınarak imzalanan Disiplin Cezalarının Affı ile ilgili yasasının bu kadar geciktirilerek, memurun mağdur edilmesini de üzüntüyle karşılamaktayız. Disiplin Cezalarının Affı Tasarısı'nın sürekli geciktirilmesi nedeniyle binlerce memur mağdur olmuştur. Memurlarımız sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yönden yıpranmıştır. Memur-Sen olarak, bu yıpranmanın telafi edilmesini istiyoruz. Tasarının 2 yıldır Meclis gündemine alınmaması nedeniyle, af kanununu bekleyen binlerce memur mağdur olmaya devam etmektedir. Tasarı bir an önce Meclis gündemine alınmalı ve görüşülmelidir. Birçok memur, tasarının yasalaşmaması nedeniyle hak kayıplarına uğramıştır ve uğramaya devam etmektedir. Zamanında çıkmayan bir kanunun sonradan çıkmasının hiçbir önemi olmayacaktır. Bugün hortumcular Yüce Divan'da aklanırken, kendini yıllardır devlet hizmetine adamış devlet memurları aileleriyle perişan bir durumda, ümitle bu yasanın çıkmasını beklemektedirler. Onbinlerce memurun ümitlendirildikten sonra affın Meclis'ten geri çevrilmesi, memurlarımızı üzüntüye sevk etmiştir. Bu mağduriyetin disiplin cezaları affının sona Meclis'ten geçmesiyle birlikte sona erdirileceğini beklerken, hükümetten ve Kamu İşveren Kurulu'ndan imzaladıkları mutabakat metnine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Ayrıca disiplin cezalarının af kapsamı genişletilerek, yüz kızartıcı suçlar dışında tüm kamu görevlilerinin kapsama alınması sağlanmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber