İSG Genel Müdüründen işçi sendikalarına şok suçlama

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Mayıs 2014 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSG Genel Müdüründen işçi sendikalarına şok suçlama

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kazım Özer, Star Gazetesi yazarı Fadime Özkan'a sendikalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SENDİKALARIN İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN GREVE GİTTİĞİNİ HİÇ GÖRMEDİM

İşçi sendikaları işverene ve işvereni denetleyecek olan devlete karşı, iş sağlığının gerçekten güvenceye alınması için yeterince baskı yapıyor mu? Neden şu sisteme geçmedin, neden şu tedbiri almadın diye kendi pozisyonunu dolduruyor mu sendikalar?

Valla ben 34 senelik devlet memuruyum. 23 yıl müfettişlik yaptım. 6 senedir de genel müdürüm. Hiçbir işçi sendikasının iş sağlığı iş güvenliği noksanlarından veya tedbirsizliğinden dolayı greve gittiğini duymadım. İşverenlerle maaş pazarlığı yaptığı gibi pazarlık yaptığını duymadım görmedim. Benim bilmediğim varsa da bilmiyorum.

SENDİKALAR İŞGÜVENLİĞİNİ PAZARLIK KONUSU YAPSIN

Sizden talepleri var mı? Genel müdürlüğünüze gelip iş sağlığı ve iş güvenliği konularında işverenlere baskı yapın, mevzuatı şöyle işletin diyor mu sendikalar?

Birebir görüşmelerde, müfettiş bir işyerine gittiğinde sendika temsilcisi diyor olabilir. Bu normaldir. Bunu işçiler de söylüyor zaten. Şurada sorun var, giderilmesini sağlayın diyorlar. Ama bunun için sendikacı olmak gerekmiyor. Sendikacı daha kurumsal bir çalışma yapması lazım. Bu olmuyor. Ya da ben bilmiyorum. Sendikaların iş yeri güvenliğini bir pazarlık konusu yapması, çalışma ortamımızdaki şu eksikler giderilmeden biz bu sözleşmeyi imzalamıyoruz demesi lazım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber