Pepe: Kütüphanenin mescide çevrildiği haberleri asılsız

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Gelibolu Milli Parkı Tanıtım Merkezi'ndeki kütüphanenin mescide çevrildiği yönündeki haberlerin aslı olmadığı söyledi. Kütüphanede münferit olarak namaz kılanların olabileceğini vurgulayan Bakan Pepe, "Kütüphanenin mescide çevrildiğine ilişkin haberlerin aslı, astarı, esası yoktur. Arkadaşlarıma konuyu incelettim. Kütüphanenin mescide çevrilmesi sözkonusu değil" dedi.

TBMM'de Ak Parti Grup toplantısından önce gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Pepe, "Kütüphane yerinde duruyor mu?" diye sorulması üzerine, "Bina yerinde duruyor, kütüphane de yerinde duruyor" dedi. "İçinde kitaplar duruyor mu?" diye sorulması üzerine Bakan Pepe, "Arkadaşlar kütüphane demek, kitapların evi demektir. Kitap olmazsa kütüphane de olmaz. Kitaplar duruyor, kütüphane de duruyor. Yanlız şöyle bir şey olmuş herhalde. Tabi çok yoğun günler oluyor. Bu yoğun günler içinde vatandaşın bir tanesi bir seccade sermiş, namaz kılmış olabilir orda, boş bulduğu yerde. Ama bizim ana kompleksin içinde öyle kütüphaneyi kaldırıp mescid yapmak durumu yok. Bunu herkesin bilmesini isterim" dedi.

Gazetecilerin, "Haberler mi doğru değil?" diye sorması üzerine Bakan Pepe, konuyla ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi. Bir gazatecinin, "Topluca namaz kılınmış değil, ferdi olabilir mi diyorsunuz?" demesi üzerine Bakan Pepe, "Arkadaşlar zaten küçük bir yer burası. Kütüphanenin içinde bilgisayarlar var, masalar var, raflar var. Öyle baba bir kütüphane de değil burası. Ana kompleksin içinde bir tarafta konferans salonu var, toplantı salonları var. Küçük, mütevazi, ana tanıtım merkezinin içinde bir kütüphane. O kütüphanede, masaların arasında küçük bir yer açmış, halı, seccade sermiş vatandaşın bir tanesi. Bu mühferit bir olaydır" dedi.

Bakan Osman Pepe, "Bu olayın fazla da büyütülmemesi gerekir. Neden? Çünkü orada şehit olanların hepsi namaz kılan insanlardı" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşını anlatırken "Ben askerlerime ölmeyi emrettim savaşmayı değil. Ölmeyi emrettim dediğimde benim askerlerimden Kuran okumasını bilenler Kuran okuyordu. Kuran okumasını bilmeyenler de Kelime-i Şahadet getiriyordu, bildiği duaları okuyordu" dediğini hatırlatan Bakan Pepe, kendi çocuğu başta olmak üzere tüm çocukların Çanakkale ruhunu öğrenmesini istediğini söymedi.

Bakan Osman Pepe, 90 yıldır ihmal edilen Çanakkale'ye AK Parti döneminde sahip çıkıldığını savunarak, bu sahiplenmenin olduğu bir dönemde bu tür haberlerin yapılmasını doğru bulmadığı kaydetti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber