Engelli çocuklar meslek sahibi oldu

Zihinsel engelli çocukları meslek sahibi yapmak için Kızılay’ın açtığı atölyede eğitimin ardından üretime geçildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli çocuklar meslek sahibi oldu

METE YILMAZ

Türk Kızılayı'nın zihinsel engelli çocukların giyim sektöründe uzmanlaşarak meslek sahibi olmasını amaçlayan projesi meyvelerini vermeye başladı. Fatih Eram Özel Eğitim Okulu'nda Türk Kızılayı'nın açtığı giyim üretim atölyesinde 20 zihinsel engelli çocuk meslek sahibi oluyor. Çocukların giyim sektöründe uzmanlaşarak meslek sahibi olmasını amaçlayan proje kapsamında bütün ihtiyaçlar Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor.

AMAÇ GELECEK GÜVENCESİ

İlik açma, düğme dikme, oyuncak giyim eşyası, dikiş dikme gibi bir çok konuda eğitim alan engelli çocuklar beceri kazanarak mezun olduklarında meslek sahibi oluyorlar. Hedeflerinin engelli çocukların anaokulundan başlayarak eğitimlerinin sonuna kadar desteklemek ve geleceklerini güven altına almak olduğunu anlatan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar atölyeyi ziyaret etti. Çocukların çalışmasını izleyen ve onlarla sohbet eden Akar, "Özel eğitime muhtaç çocuklar imalattan hizmet sektörüne kadar birçok alanda görev alacak beceriye sahip. Türk Kızılayı olarak onları destekleyip meslek sahibi olmalarını önemsiyoruz. Bu atölyeden bir çocuğumuz bile meslek edinse bizim için çok kıymetli. Herkesin Türk Kızılayı'na bağış yapmasını bekliyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, engelli gençleri ziyaret etti. Akar, onların ürettiği çantaları çok beğendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber