Yüksek lisans eğitimi ve 2 dil, 'asgari ücreti' aşamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesinden mezun olan, Marmara Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi alan ve iki yabancı dil bilen genç, kendisine "tatmin edici ücret önerilmediğini" belirterek, Antalya Valiliğinden yardım istedi.

Antalya Valiliğinin düzenlediği halk gününe katılan Uğur Murat Kesici (32), Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu'na Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesinde borsa üzerine yüksek lisans eğitimi aldığını söyledi.

Avusturya ve Belçika'ya giderek yabancı dil öğrendiğini anlatan Kesici, Türkiye'ye dönerek askerlik hizmetini tamamladığını ifade etti. Askerliğinin ardından beş bini aşkın iş başvurusunda bulunduğunu vurgulayan Kesici, kendisine "asgari ücret önerilmesi" üzerine ne yapacağını şaşırdığını kaydetti.

Kesici, "Benim ömrüm okumakla geçti. İki yabancı dil biliyorum. Borsa üzerine yüksek lisans yaptım ama iş başvurusu yaptığım yerlerde tatmin edici bir ücret önermediler" dedi.

"Öğrencilere ders vererek hayatını kazandığını" dile getiren Kesici, "Öğrenciyken daha kolay iş buluyordum. Öğrencilik dönemimde denizcilik acentesinde, özel radyolarda çalıştım. Mezun olunca ise iş vermiyorlar" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, iş talebinde bulunan genci Türkiye İş Kurumuna yönlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber