Ders merdivenlerde başlıyor

Şehit Volkan Alıcı Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şükriye Kantaroğlu, okul merdivenlerine çizdiği çarpım tablosu ile öğrencilere matematiği sevdirmeyi hedefliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ders aralarında okul bahçesini kullanan öğrenciler okula giriş ve çıkışlarında kullandıkları merdivenler sayesinde çarpım tablosunu kolayca öğrenebiliyor.

2009 yılında Şereflikoçhisar'a ataması yapılan Şükriye Kantaroğlu görevlendirildiği tüm okulları boyayarak ve resimler çizerek okulları güzelleştiriyor.

Çarpım tablosunu öğrenme konusunda öğrencilerin sıkıntı çektiklerini belirten Kantaroğlu "Çocuklar teneffüslere çıkıyorlar merdivenlerde bulunan çarpım tablolarını giriş ve çıkışlarda görerek ezberlemeden öğreniyorlar, defterin arkasındaki çarpım tablosu yerine çocuklar resimlere bakıyorlar bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdik" dedi.

Şükriye Kantaroğlu aileler ve öğretmenlerle birlikte okul bahçesinde satranç köşesi, İngilizce sarmal oyun gibi alanlar yaparak çocukların eğitimine katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Murathan DEMİRKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber