Cem Aygün'ü vuran polise 11 yıl 8 ay hapis

Ankara Keçiören’de “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle Cem Aygün adlı gencin kasıt olmaksızın ölümüne neden olan sanık polis memuru Fatih Y.’yi yargılayan mahkeme, yargılama boyunca sadece iki gün mahkemeye gelen sanığa takdir indirimi uyguladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2014 06:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cem Aygün'ü vuran polise 11 yıl 8 ay hapis

TÜRKER KARAPINAR

Sanığı, üst sınırı 16 yıl olan, "kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak" suçundan 14 yıl hapse mahkum eden mahkeme, bu cezayı takdir indirimiyle 11 yıl 8 ay hapse indirdi. Sanık 9 yıl 4 ay cezaevinde kalacak.

Aygün'ü vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla polis memuru Fatih Y. hakkında, "ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerle sınırı kast olmaksızın aşmak suretiyle öldürmek" suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına katılarak ifade veren sanık polis, daha sonraki duruşmalara ise hiç katılmadı. 8 Mayıs'ta yapılan duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın, Aygün'ü durdurmak için havaya üç el ateş ettiğini, sonra bacağına nişan aldığını, merdivenlerden inerken ayağının kaydığını ve dirseklerinin yere değmesi sonucunda silahın ateş aldığını öne süren sanık polisin savunmasının, keşif, keşifle ilgili bilirkişi raporu ve maktulün vücudundaki mermi çekirdeğinin seyriyle örtüşmediğini söyledi. Polis hakkında, "Kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapis talep eden savcılık, kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle de tutuklanmasını istedi. Dünkü duruşmada 14 yıl hapse mahkum eden mahkeme, bu cezayı takdir indirimiyle 11 yıl 8 ay hapse indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber