Okmeydanı'nda 2. ölüm!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün gece Okmeydanı'nda yapılan bombalı saldırı sonucu bir vatandaşın daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Mutlu, 'Hayatını kaybeden vatandaşın kimliği henüz belirlenemedi' açıklamasında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2014 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Dün gece bombalı saldırıda 7 polis memuru, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandı. Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün gece yaşanan bombalı saldırıda yaralanan ve kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi'nin ardından gazetecilerin Okmeydanı'nda dün yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine, Okmeydanı'nda dün gece bombalı saldırıda 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirten Mutlu, şu bilgileri verdi:

"Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti. Dün yaralanan polis memurlarımız tedavilerinden sonra ayrıldı. Bir polis memurumuz da daha sonra ayağından tabanca ile yaralanmıştı. Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle 8. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil toplam 9 yaralımız var."

İstanbul Valisi Mutlu, hayatını kaybeden vatandaşın şu ana kadar kimliğinin belirlenemediğini ifade ederek, "Şu anda kimliği yok. Bu vatandaşımızın kimliği ile ilgili incelemeleri emniyetimiz araştırıyor. Dün akşamdan bu yana kimlik tespitini yapmaya çalışıyoruz. Henüz belirlenmiş değil. Ama kimliğini mutlaka bir şekilde belirleyeceğiz ve açıklayacağız" dedi.

20 polisin silahı kriminalde Okmeydanı'nda 8'si polis 9 yaralı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2 kişinin öldüğü, 8'i polis 9 kişinin yaralandığı Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili adli ve idari soruşturmaların başlatıldığını belirtti.

Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi'nin ardından gazetecilerin Okmeydanı'nda dün yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevapladı.

Arzu edilmeyen birkaç olayın üst üste meydana geldiğini belirten Mutlu, bunlardan en önemlisinin de Uğur Kurt'un yaşamını yitirmesi olduğunu söyledi. Kurt'u bir kez daha rahmetle anan, kederli ailesine, dostlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileyen Mutlu, "Bir gencin bu tür olaylarda hayatını kaybetmesi hepimizi fevkalade müteessir ediyor" dedi.

Acılı günlerden geçildiğini, Soma'da 301 madencinin yası tutulurken başka acılar yaşamanın çok zor olduğunu anlatan Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu acıların tekrarlanmaması en büyük dileğimiz. Bir can gittikten sonra yapacağımız en önemli şey; kusuru olan, ölüme sebebiyet veren hadisenin müsebbiplerini tespit etmektir. Bu konuda üzerimize düşen adli, idari soruşturmaları başlatmış durumdayız. Kendi açımızdan baktığımızda, bu ister güvenlik güçleri tarafından isterse bir başka şekilde olsun mutlaka bunun failinin bulunmasıdır. Emniyet teşkilatı içerisinde özellikle o bölgede bulunan güvenlik görevlilerimizin silahları üzerinde balistik incelemelerin yapılması, adli ve idari soruşturmalar devam ediyor."

Kurt'un dün akşam otopsisinin yapıldığını belirten Mutlu, vücuttan çıkartılan çekirdek üzerinde balistik incelemeler yapılacağını, sonucunun da kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

- "Faillerin yakalanması görevimiz"

İstanbul Valisi Mutlu, başta Uğur Kurt'un ailesi olmak üzere herkesin müsterih olmasını isteyerek, vatandaşların can güvenliğinin temininin öncelikleri olduğunu anlattı.

Mutlu, "Ama bir kayıp varsa bunun da faillerinin, müsebbiplerinin yakalanıp adliyenin önüne çıkartılması hepimizin görevidir. Bunu titizlikle takip ediyoruz" diye konuştu.

Uğur Kurt'un hemen akabinde Okmeydanı'nda yaşanan başka sıkıntılar da olduğunu ifade eden Mutlu, şunları söyledi:

"Özellikle bölgede silahlı bazı kişileri, ellerinde silahlarıyla ele geçirdik. Onun akabinde 3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz yaralandı. 2 vatandaşımız da biri ağır olmak üzere yaralandı. Bu ağır yaralanan vatandaşımız da az önce maalesef vefat etti. Dolayısıyla dün akşamki bombalı saldırıda parça tesirli el yapımı bombalı saldırıda ağır yaralanan vatandaşlarımızdan birini daha kaybetmiş olduk. Dolayısıyla bu olaylarda 2 yurttaşımızı maalesef kaybetmiş bulunuyoruz."

- "Provokatif olayları tırmandırmaya yönelik teamüller var"

İstanbul Valisi Mutlu, herkesin sükunet içerisinde bu olayların normalleşmesi konusunda kendilerine yardımcı olması, İstanbul'un, bir ülkenin güvenliğiyle ilgili herkesin ortak sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Olayları tırmandırma eylemi içerisinde olanları görüyoruz. Bu net. Çünkü dün akşam bahsetmiş olduğum bu 7 polis memurunun ve az önce de hayatını kaybetmiş vatandaşımızın uğradığı bombalı saldırının hemen akabinde yine başka bir saldırı daha gerçekleşti. Bu kez de bir polis memurumuz ayağından tabancayla ateş edilmek suretiyle yaralandı. Bunlar İstanbulumuzda, özellikle Okmeydanı bölgesinde provokatif olayları tırmandırmaya yönelik bir takım teamüllerin oluştuğunu gösteriyor. Bu tür olayların yanında herhangi bir şekilde olmak herkes açısından bir risk oluşturuyor. Başta kendi güvenliğimiz olmak üzere şehrimizin güvenliği konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu tür ajitasyonları artırmaya çalışan çevreleri ve mihrakları iyi tanıyarak, bunlara fırsat verilmemesi için değerli vatandaşlarımızı özellikle uyarmak ve bilgilendirmek istiyorum."

- "Süreci takip ediyoruz"

Güvenlik güçleriyle birlikte süreci takip edeceklerini belirten Mutlu, Uğur Kurt'un Okmeydanı'ndaki cemevinde saat 15.00 itibariyle düzenlenecek cenaze törenin ardından memleketine uğurlanacağını bildirdi.

Bunun ardından ortamın huzurlu hale gelmesini dilediklerini ifade eden Mutlu, başta cenaze törenine katılacak vatandaşlar olmak üzere onları kışkırtmaya, ajite etmeye yönelik tavırlara karşı katılımcıları, yurttaşları özellikle bilgilendirmek istediğini kaydetti.

Mutlu, hayatını kaybeden ve kimliği henüz belirlenemeyen kişiye Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileyerek, olaylarda yaşamını yitiren 2 kişinin faillerinin yakalanması konusunda da her türlü çabanın objektif bir şekilde değerlendirileceğini, kamuoyuyla da paylaşılacağını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gözaltına alınan şahıslarla ilgili herhangi bir örgüt bağlantısı kuruldu mu?" şeklindeki soruya, "Hepsini daha sonra tek tek paylaşacağız. Bu ajitasyonları yapan örgüt veya örgütlerin yapılarını biliyoruz. Bunlar zaman zaman karşımıza çıkan yapılardır. Ama neticelendikten sonra, net olarak ilgilileri tespit edildikten sonra kamuoyuyla paylaşmak doğrudur. Bu aşamada erken bir bilgiyle de yanlış ve ya eksik bir paylaşımda bulunmak istemiyorum" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber