Yalçık Küçük, Başbakan Erdoğan'ın peşini bırakmıyor

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Yalçın Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, eşi, kızı ve oğluna kamuya ait uçakları "beleş" kullandırıp görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Prof.Dr.Yalçın Küçük, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ana Uçağı'nı aile üyelerine "beleş" kullandırarak, "görevini kötüye kullandığı" ve "kullanma zimmeti" suçunu işlediğini ileri sürerek hakkında suç duyurusunda bulundu. Yalçın Küçük, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Erdoğan'ın, eşi, kızı ve oğlunun kamu görevlisi olmadığına işaret ederek, "Kamusal seyahatlere katılmaları ve kamu mallarını kullanmaları, kamu uçaklarına binmeleri, Anayasa'ya aykırı ve ceza kanunu açısından suçtur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın TCK'nın 247. maddesinde yazılı "zimmet" ve TCK'nın 257'inci maddesinde yazılı "görevi kötüye kullanma" suçunu işlediğini ve bunu tekrarladığını iddia eden Küçük, suç duyurusuna ilişkin dilekçesinde şöyle dedi:

"Erdoğan'ın bu suçlardan dolayı cezalandırması, karısı ve çocuklarının bindikleri uçakların ücreti ve ülke içinde ve dışında otel masraflarının zimmete geçirme sayılarak geri alınması ve bundan böyle, devlet uçak ve vasıtalarına binmelerinin engellenmesi gerekmektedir. Bilal Erdoğan, Emine Gülbaran Erdoğan ve diğerleri, hiçbir şekilde ve katiyyen kamu görevlisi şartlarını haiz bulunmamaktadırlar. Erdoğan'ın yanında, iç ve dış gezilere katılmalarında kamu yararı bulunmamakta ve hiçbir devlet dairesinin resmi talebine dayanmamaktadır. Devlet malı olan uçaklara, bila bedel, 'beleş' de tabir edilmektedir, binmeleri, her seferinde önlenmelidir."

"EŞLİ DAVET OLMADAN EMİNE ERDOĞAN SEYAHATLERE KATILAMAZ"

Diğer ülkeler tarafından resmen ve usülüne uygun olarak "eşli" davet olmadığı sürece, başbakan ve bakan eşlerinin dış gezilere katılmalarının yasa dışı olduğunu ileri süren Küçük, "Böylece katılan aile efradı için yapılan mesarifin istirdadı elzemdir" dedi. Küçük, Başbakan'ın şu gezilerini suç duyurusuna konu etti:

-13 Ağustos 2005'te Diyarbakır'a Bilal Erdoğan ile gitmesi,

-Gazeteler, aynı gün, T.Erdoğan'ın, Diyarbakır'da iki aileyi barıştırmak üzere yapılan ve ailelerin 'birbirileriyle öpüşerek Kuran altından' geçmeleriyle son bulan töreni haber vermişler ve resmetmişlerdir. Erdoğan'ın yaptığı bu iş bir kamu görevi değildir ve suçtur.

-Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bir soru önergesine verdiği yazılı cevapta 'sayın başbakanımız ve beraberindeki heyet, ABD'ye götürüp getirmek amacıyla tahsis edilen TC Ata uçağının son anda arızalanması nedeniyle, bahse konu uçağın yerine A-310 tipi bir uçak tahsis edilmiştir' demekle, E. Gülbaran Erdoğan, Esra ve Sümeyra ile Reyyan Erdoğan Hanımlar'ın, kamu görevlisi olmamalarına ve bir görevlendirme bulunmamasına karşın, devlet uçağına, parasız bindiklerini teyid etmiş olmaktadır."

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber