Genelkurmay'ın uluslararası çalıştayı başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı, yıllık faaliyet planı çerçevesinde "Terörist Faaliyetler İçin Hayati Bir Zemin: Medya" konulu uluslararası bir çalıştay düzenliyor.

NATO sponsorluğunda Ankara Merkez Orduevi'nde başlayan 2 günlük çalıştay, başta NATO ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelerden konuyla ilgili medya mensupları ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Terörle mücadelede medyanın önemi ve rolünün ortaya koyulduğu çalıştay, bu mücadelenin başarılı şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan medya etiği ve sorumlulukları ile medya mensuplarının bu kapsamda yürütülen faaliyetlerinde karşılaştıkları sorunları ve problem sahalarını dünyanın değişik bölgelerinden örneklemeler yaparak tartışmayı, bu kapsamda ortak bir anlayış ve sonuca varmayı amaçlıyor.

Saygı duruşunun ardından, Genelkurmay Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Ali Erdinç'in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştaya, 7 ülkeden 20 konuşmacı ve oturum başkanı ile 8 ülkeden 40 katılımcı olmak üzere toplam 60 kişi katılıyor.

Tümgeneral Erdinç, açılış konuşmasında, terörle mücadelede askeri ve ekonomik kuvvetin yeterli olmadığına işaret ederek, "sert kuvvetlerin" yanında "yumuşak kuvvet"in de kullanılması gerektiğini, medyanın bu bağlamda bir "yumuşak kuvvet" kaynağı olduğunu söyledi.

Teröristlerin reklama ihtiyacı olduğunu kaydeden Tümgeneral Erdinç, medyanın terörist amaçlarla kullanılmasını engellemeleri gerektiğini ifade etti.

Çalıştayın sonuçları, daha sonra kitap haline getirilecek ve NATO tarafından uluslararası kurum ve kuruluşlara dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber