Hükümet, Adalet Bakanlığı çalışanları arasında ayrım yapmasın!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı çalışanları arasında ayrım yapamazsınız.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş Hakim ve Savcıların ekonomik ve özlük haklarını iyileştirmeye yönelik hazırladığı Yasa Taslağını değerlendirdi ve hükümetin Adalet Bakanlığı çalışanları arasında ayrım yapmamsı gerektiğini savundu.

3 Kasım seçimleri öncesi seçim meydanlarında Ülkeyi Sivil Toplum Kuruluşları ile yöneteceğini ilan eden ve hatta parti programında dahi bu hususu derc eden AKP Hükümeti, bugüne kadar yapmış olduğu uygulamalarda, söylemlerinin tam tersini yapmıştır.

Kamu çalışanlarını yakinen ilgilendiren, kamu çalışanları için hayati önem arz eden yasaları bile, kamu çalışanlarının temsilcileri olan sendikalarla görüşmemiş, kapalı kapılar ardında, ben yaptım oldu zihniyetiyle, bir bir T.B.M.M'den sayısal çoğunluğana dayanarak geçirmiştir.

Bütün bu gelişmeler kamu çalışanlarının verimliliğini, performansını düşürmüş, artık çalışanlar yarın hangi haklarımız elimizden alınacak düşüncesine kapılarak, geleceğinden endişe duyar hale gelmiştir.


Hükümet şimdi de Adalet Bakanlığı çalışanlarından sadece Hakim ve Savcıların ekonomik ve özlük haklarını iyileştirmeye yönelik hazırladığı Yasa Taslağını, T.B.M.M'ne göndermiştir. Adalet Bakanlığında Hakim ve Savcıların dışında başka çalışan yokmuşçasına veya diğer çalışanların ekonomik ve özlük hakları sağlanmışçasına, sadece Hakim ve Savcılara yönelik yasa hazırlanmasını anlamakta zorluk çekiyoruz.

İş yoğunluğunun en üst düzeyde olduğu Adliyelerimizin durumu herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu zor şartlarda çalışan Adalet çalışanları hiçbir ilave ek ödeme almadığı gibi 40+40 diye bilinen DENGE Tazminatından bile yoksun bırakılmışlardır.

- Nöbet ücretleri çalışanların tamamına verilmemektedir,
- Çok düşük olan Fazla mesai ücretleri arttırılarak Bakanlığa bağlı tüm birimlere yansıtılmalıdır.
- Yargı ödeneği, tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına verilmelidir.
- Birçok Adliyede personel eksikliği had safhaya ulaşmış ve iş yükü artmıştır.

Adalet çalışanlarının çözülmesini beklediği bu kadar sorunu görmemezlikten gelerek, sadece Hakim ve Savcılara yönelik yasa hazırlamanın mantığını anlayamıyoruz.
Bu nedenle Hükümete sesleniyoruz. Adalet çalışanları bir bütündür. Ayırım yapma hakkınız yoktur. Hazırlamış olduğunuz yasa adalet hizmeti sunan tüm çalışanları kapsayacak şekilde olmalıdır.

Adalet Bakanlığı çalışanları arasında adaletsizliğe neden olacak bu tasarıyı bu şekilde çıkarırsanız tüm Adalet Bakanlığı birimlerinde çalışma barışı bozulacaktır. Bununda sorumlusu asla çalışanlar olmayacaktır.

Hükümetin, vakit geç olmadan mevcut yasayla yapılacak iyileştirmeyi çalışanların tamamını kapsayacak şekilde düzenlemesini talep ediyoruz. Aksi halde Adalet Bakanlığında çalışanlar arasında yaratılacak bu adaletsizliğin altından hükümet kalkamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber