Para Politikası Kurulu, 6 üye ile toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 6 üye ile toplanacak.

Banka Meclisi üyesi İbrahim Turhan, bugün Kurul üyeliğine seçilirken, böylelikle bugünkü toplantıya Başkan Durmuş Yılmaz, Erdem Başçı ve Güven Sak'ın yanı sıra üç yeni üye katılacak.

Merkez Bankası'nın duyurusuna göre, Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısı, yeni üyelerin katılımı ile yapılacak.

Kurul toplantısına katılacak yeni üyeler, Başkan Yardımcısı Burhan Göklemez, Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Yörükoğlu ve Para Politikası Kurulu üyeliğine bugün itibarıyla seçilen Banka Meclisi üyesi Dr M. İbrahim Turhan olacak.

İBRAHİM TURHAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Para Politikası Kurulu üyeliğine seçilen Banka Meclisi üyesi İbrahim Turhan, 1968 yılında İzmir'de doğdu.

Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Uluslararası Bankacılık yüksek lisansını 1995'te ve Bankacılık doktorasını da 2001'de birincilikle tamamlayan Turhan, bu dönemde aynı kurumda öğretim elemanı olarak görev yaptı.

Ekonomi alanında çeşitli uluslararası kuruluşlara üye olan Turhan, Beykent Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptığı sırada 1 Nisan 2004'te yapılan Genel Kurul'da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine seçildi.

Turhan, bu görevin yanı sıra üniversitelerde bankacılık ve para politikası konularında lisansüstü dersleri de veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber