Güvenliğe yerli denetim

EÜ Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi’nden dev proje… MSB, Emniyet ve Diyanet gibi kritik noktalardaki korumaların çelik yeleklerini üniversite denetleyecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenliğe yerli denetim

MELİS APAYDIN

Ege Üniversitesi, Türkiye'nin güvenliği için harekete geçti. Kurulduğu günden itibaren üniversiteye bağlı olarak faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi büyük bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

KAMU KURULUŞLARI DA VAR

Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, PTT, Diyanet İşleri, cezaevleri ve belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarının tekstil analizlerini yapan merkez, bundan böyle başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın korumaları başta olmak üzere ülke güvenliğinin kilit noktalarındaki kişilerin çelik yeleklerini denetleyecek.

ABD DENETLİYORDU

Türk polisinin ve askerlerin kullandığı çelik yeleklerin kurşun geçirmezliği şimdiye kadar ABD'de bir merkez tarafından denetleniyordu. Ancak bu ülke güvenliği açısından çok sağlıklı değil. Ankara'da devam eden görüşmeler olumlu sonuçlanırsa denetimler bundan böyle Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi tarafından yapılacak.

1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Projenin onaylanması halinde Ege Üniversitesi kampusuna dev bir tesis kurulacak. Bu tesisin tamamı çelik yeleklerin gerekli testlerden geçmesine uygun olarak hazırlanacak. Tesiste farklı konularda uzman, binin üzerinde personel çalışacak. Denetimlerin Türkiye'ye alınmasıyla devletin yaptığı masraf neredeyse yarı yarıya düşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber