THY kabin amirlerine tablet dağıttı

5 yıldızlı havayolu olma yolunda bir adım daha... THY kabin amirlerine tablet dağıttı. Artık uçak içi prosedür dijital ortamda yapılabilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY kabin amirlerine tablet dağıttı

SÜLEYMAN ŞEN

Türk Hava Yolları'nda yeni dönem... 2 bin 500 kabin amiri, uçaklarda tablet kullanmaya başladı. Geçen hafta start verilen yeni uygulamayla uçak kabinindeki temizlik, arıza, eksik malzeme gibi tüm işlemler dijital ortamda yapılacak.

SADECE BİRKAÇ ŞİRKETTE VAR

Teknoloji hakkında bilgi veren Kabin Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri, "Uçuştan 2 saat önce ilgili uçuşun tüm formları sistemden otomatik olarak tablet bilgisayara akmış oluyor. Kabin amiri mini tableti açtığında tüm formları boş olarak burada görüyor. Kabin amiri bilgi aktarım formu, temizlik geri bildirim formu gibi bir sürü formu manuel değil, mini ipad'den doldurabiliyor. Dünyada sadece birkaç şirkette olan yeni sistemle 5 yıldızlı havayolu olma yolunda bir adım daha atmış olduk" dedi.

İŞİMİZİ ÇOK KOLAYLAŞTIRIYOR

Kabindeki işlemlerin eskiden kağıt üzerinde manuel yapıldığını belirten kabin amirleri, "Uygulama bir süre karşılıklı devam edecek, hem kağıt hem ipad şeklinde. Daha sonra tamamen tablete geçilecek. Yapılacak bir denetimde tabletlerimizi açıp bütün bilgileri burada gösterebiliriz. Çok ileri ve işimizi kolaylaştırıcı bir teknoloji. Havadayken de kullanabiliyoruz" diye konuştu.

KAĞIT DÖNEMİ SONA ERDİ

Dijital Kabin Yönetim Sistemi, kısa zamanda bir çok işin dijital ortama taşınmasını ve kağıttan tasarruf sağlıyor. Kabin amirleri tarafından her uçuşta doldurulması gereken ve bir sonraki uçuşa aktarımı yapılan dokümanların matbu kağıtlar aracılığıyla yapılması zaman ve iş gücü kaybına sebep olduğu gibi iş takibini de zorlaştırıyordu. Dijital Kabin Yönetim Sistemi (Digital Cabin Management System), bu olumsuzlukların giderilmesini amacıyla geliştirildi. Sistem sayesinde uçaklarda kabindeki kağıda basılı formlar dijital ortama aktarılacak ve girilen bilgiler sayesinde operasyo-nel raporlar anlık olarak takip edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber