Vatandaş da 'Köşk' dedi

AK Parti MYK'sı çifte seçim tartışmalarının gölgesinde toplandı. MYK'da partinin Köşk adaylığı için yaptığı ilk kamuoyu yoklamalarında da "Erdoğan" isminin çıktığı belirtildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaş da 'Köşk' dedi

Hakkı KURBAN

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım sürerken, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin adaylık için vereceği karara odaklandı. Parti teşkilatlarının ardından, adaylık konusunda ilk kamuoyu yoklamalarının sonucunu da alan Erdoğan, önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle buluşacak. Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ilk kamuoyu yoklamalarına "vatandaşların yüzde 52'sinin Başbakan Erdoğan'ı 'Cumhurbaşkanı' olarak görmek istediği" sonucu yansıdı. 50 binin üzerinde kişiyle yapılan görüşmeler, AK Parti'nin aday belirlemesinde ana kriterlerden biri olacak. Erdoğan ise dün, seçim tartışmalarının gölgesinde partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayarak gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda, Köşk seçimi için yürütülen çalışmalarla birlikte, 1 Haziran'da yenilenecek yerel seçimlerin değerlendirildiği belirtildi. Erdoğan da, hafta sonu Yalova'daki mitinginin ardından, yarın (çarşamba) Ağrı'da halkla buluşacak.

MEZHEP OYUNUNA DİKKAT

Toplantıda ayrıca, Okmeydanı'nda iki kişinin hayatını kaybetmesine yol açan eylemlerin de değerlendirildiği belirtildi. AK Partililer, özellikle "mezhep" ayrımı üzerinden bir oyun oynandığına dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber