YİBO'daki öğrenciler 'doymuyoruz' dediler, soruşturma başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Kahta İlçe Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu Mayıs ayı toplantısında Kahta Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin, "Verilen yemeklerle doymuyoruz ve kötü muamele görüyoruz" konusu gündeme gelince, Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kahta Kaymakamlığının resmi web sitesi www.kahta.gov.tr<http://www.kahta.gov.tr> adresinde yayınlanan İnsan hakları kurul raporunda, öğrencilerin aç kaldıklarını iddia etmeleri yetkilileri harekete geçirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu olayın asılsız olduğunu ve öğrencilerin böyle bir şikayette bulunmadıklarını kaydederek, insan hakları kurulunda bulunan bir kişinin ortaya attığı iddia olarak değerlendirdi. Kahta Kaymakamlığı tarafından yayınlanan insan hakları raporunda yer alan konunun tamamen asılsız olduğunu iddia eden Milli Eğitim Müdürlüğü, olayı soruşturması için iki müfettiş görevlendirdi. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, 2006 yılından itibaren öğrencilerin yemek iaşelerinin arttırıldığını ve 'doymama' gibi bir konunun kesinlikle olmayacağına dikkat çekerek, "Yapmış olduğumuz ön inceleme neticesinde, insan hakları kuruluna öğrencilerin böyle bir şikayette bulunmadıkları ve kurulda bulunan bir kişinin bu iddiayı ortaya attığını öğrendik. 2005 yılı aralık ayına kadar öğrenciler için, 1.5 YTL olan yemek iaşeleri, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren 3.5 YTL oldu. Daha önce karnı doyan öğrencilerin daha sonra yemek bedelinin arttırılmasıyla doymamaları mümkün değildir. Bu iddia tamamen gerçek dışı ve kasıtlıdır" dedi. Kahta Kaymakamlığının resmi web sitesinde olayın yayınlanmasını değerlendiren Bağlıtaş, "Kuruldaki üyelerden bir kişi böyle bir iddiada bulunmuş ve bu da web sitesine taşınmış. Bu iddianın gerçeği ne kadar yansıttığı ortaya çıkacaktır ama şu an için durum gerçek dışıdır" şeklinde konuştu. Öğrencilerse, basında yer alan konunun gerçek olmadığını bildirerek, yemeklerden veya görevlilerden şikayetçi olmadıklarını, yazılanların yalan olduğunu ifade etti.

Kahta kaymakamlığı resmi web sitesinde, "Kurul üyelerinden oluşan grup tarafından YİBO pansiyonunda öğrencilerle yapılan görüşmelerde öğrencilerin doymadıklarını ve aşcı, hizmetli gibi personelin öğrencilere kötü muamelede bulunduklarını ifade ettikleri incelenmiş olup, konunun kurulumuz bünyesinde ki 'İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme Ve Değerlendirme Komisyonu' tarafından incelenmesi, hazırlanacak raporun bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere kurula sunulması, ayrıca konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce incelettirilmesine karar verildi" ifadeleri yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber