Erdoğan'dan 'MİT para verdi' iddiasına yanıt

Başbakan Erdoğan'a, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın MİT'in çocukları PKK tarafından kaçırılan bazı ailelere , eylem yapmaları için para verdiği iddiası soruldu.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Haziran 2014 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan 'MİT para verdi' iddiasına yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan'a öncelikle BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek eylem yapan bazı ailelere MİT'in para verdiği iddiası soruldu.

İddiayı kesin bir dille yalanlayan Erdoğan, "MİT'in eylem yapan anne babalara para verdiği iddiasının sahibi bunu ıspat etmelidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Seçimler çözüm sürecinin oluşturduğu atmosfer içerisinde yapıldı. Bu atmosfer daha olumlu gelişmelidir. Ülkemiz gerçek anlamda barış, huzur ve özgürlüğe kavuşsun. Türkiye'de özgürlük yok ifadsini kullananlar, barış ortamını ortadan kaldırma kavgasını verenlerdir.

Bunun faili de fiilleriyle kendileri olmuşlardır. Terör örgütünü savunduğun zaman barış arıyorum diyemezsin. Polisi yakan-yıkan öldürmeye teşebbüs eden barış arıyorum diyemez. İşçiyi dağa kaçıranlar, annelerin yavrularını kaçıranlar barıştan bahsedemez, özgürlük mücadelesinden bahsedemez.

Bunları ortada gördüğümüz halde hala rahatlıkla biz barıştan yanayız, özgürlük istiyoruz diyorlar. Böyle de çok pişkinler. Ama milletim bunları yutmuyor. Sandığın dışındaki yollar bu ülkenin huzurunu refahını getirecek yollar değildir.

Öcalan'la görüşme söz konusu değil. Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz, BDP, HDP heyeti ile istihbaratımız adaya gitmiştir. Bir de sağlık sorununa yönelik ekipler gitmiştir. Başka türlü siyasi bir heyetin gitmesi söz konusu değil. İlerde olur mu olmaz mı bunlar şartların oluşturacağı şeylerdir.

PKK tarafından evladı kaçırılanlarla görüştüm, ağlıyorlar. Dağa kaçırılmadıklarını iddia ediyorlarsa bulsunlar getirsinler. MİT'in eylem yapan anne babalara para verdiği iddiasının sahibi bunu ıspat etmelidir. Bu süreç gerçekten dayanılır bir süreç değil. Dağlara kaçırılan bu gençlerin akıbetini biliyorsunuz.

Bunlardan geri dönenlerin sayısı az da olsa hepimizin malumudur. Şu anda HDP bunun altında ezilmiş, buradan çıkamamanın sıkıntısın yaşıyor, zaten bunun altından çıkamayacaktır. Milletçe evlatları kaçırılan anne babaların yanında yer almalıyız. B ve C planını uygulamaya koyduğumuzda bazı şeyler açıkça ortaya çıkacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber