Hükümlü ve tutuklular bilişim teknolojilerini öğrenecek

- Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: "Günümüzde teknolojinin çok süratli değişimini düşünürsek, bu sürecin dışında kalma lüksümüz yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2014 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümlü ve tutuklular bilişim teknolojilerini öğrenecek

Adalet Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, toplumsal kalkınmalarını sağlamak amacıyla bilgisayar ve bilgisayar programlarını öğretmek için Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bilişim teknolojileri sınıfı açıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, cezaevindeki çok amaçlı salonda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluları ceza infaz kurumundan topluma yararlı bir birey olarak çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Görevlerinden birisinin ceza infaz kurumundakilerin kişisel gelişimini sağlamak olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Günümüzde teknolojinin çok süratli değişimini düşünürsek, bu sürecin dışında kalma lüksümüz yok. Aslında bu kurumlarda bir nedenle bulunanların bu sürecin dışında kalmaksızın teknolojinin imkanlarını kullanabilme kabiliyetlerini kazanabilmeleri noktasında ciddi bir çalışma ortaya koymuştur. Çağdaş infaz anlayışına bağlı olarak yapmaya çalıştığımız şey, bu kurumlarda her hükümlü ve tutuklunun kurumda geçirdiği süreyi ve süreci çok iyi değerlendirmesi ve mutlaka bu süreyi eğitim ve ıslah anlamında somut sonuçlarla geçirip o şekilde toplum içerisine, kendi ailesine, ülkesine, milletine yararlı birey olarak buradan çıkmasıdır. Belli bir süreyi ceza infaz kurumunda dört duvar arasında geçirtip, sonra tahliye etmekten ibaret bir infaz anlayışı dönemini doldurmuştur. Artık, çağdaş infaz anlayışı çerçevesinde mutlak surette kişilik gelişimi, kişinin donanımındaki gelişim, eğitim ve kültürel seviyesindeki gelişim, çağdaş infaz anlayışının hedefleri arasına girmiştir."

Konuşmanın ardından Yıldırım ile beraberindeki Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç, AÜ Rektörü Naci Gündoğan ile diğer ilgililer, bilişim teknolojileri sınıfını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber