Ekonomi yönetiminden gencinden yaşlısına finans dersi

Finansal bilincin artırılması için ekonomi yönetimi düğmeye bastı. Bu kapsamda yaşlılara finansal okuryazarlık gençlere tasarruf, yeni evlilere ise ‘parayı yönetme’ eğitimleri verilecek. Ayrıca kuruş kullanımı da özendirilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Haziran 2014 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomi yönetiminden gencinden yaşlısına finans dersi

Ercan Baysal

EKONOMİ yönetimi tasarrufları artırma ve tüketicinin korunması amacıyla finansal eğitim çalışmalarına hız verdi. Alışverişlerde kuruş kullanımının özendirilmesinin yanı sıra tüketicilerin de finansal konularda çocukluktan başlayarak yaşlılık dönemine kadar bilgilendirilmesi hedefleniyor. Yaşlılar kredi kullanımı, kefil olma gibi konularda bilgi sahibi olurken, birikimleri yanlış amaçlı kullanmaması konusunda da eğitime tabi tutulacak.

Evliler için özel eğitim

Yine kurs, panel ve farklı yöntemlerle evlilik, boşanma gibi süreçler öncesinde kredi çekimi, ödeme vadesi gibi konularda da dersler verilecek. Özellikle bu yöntemle yeni evlilerinin borç batağına düşerek boşanmalarına zemin hazırlayan huzursuzluk oluşturabilecek maddi sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor. Buradaki amaç yaşamda önemli dönüm noktalarında bireylerin ihtiyaç duydukları 'evlilik, boşanma, bebek bekleme, üniversite eğitimine başlama' gibi konularda gereksiz ve plansız harcamaların önüne geçebilmek.

Kuruş kullanın tavsiyesi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülecek çalışmalarda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Hazine Müsteşarlığı ve Kalkınma Bakanlığı da yer alacak. Bu kapsamda farklı eylem ve stratejilerin 2017 yılı sonuna kadar kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Merkez Bankası'nın koordinasyonunda BDDK ve Hazine Müsteşarlığı ile birlikte tasarruf bilincinin artırılması ve kuruş kullanımının özendirilmesine yönelik projelere ağırlık verilecek. Ailelere ulaşılabilecek iletişim kanalları vasıtasıyla finans konusunda eğitimler verilecek.

ENGELLİLER ve AİLELERİ?BİLGİLENDİRİLECEK

Eylem ve stratejik plan kapsamında tüketici mahkemelerinde görevli personelin ihtisaslaşmasının da sağlanması hedefleniyor. Engellilerin finans bilgisinin artırılması ve yatırımları konusunda hem kendileri hem de aileleri ve vasilerinin bilgilendirilmesi üzerinde duruluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber