Feribot kazasını rapor çözecek

İstanbul Sirkeci vapur iskelesinde arabalı vapura binmek üzereyken geminin hareket etmesi sonucu denize düşen araçta bulunan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2014 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Feribot kazasını rapor çözecek

DAMLA GÜLER

Olayın ardından gözaltına alınan geminin kaptanı Erkan Atalay İm, usta gemici Özay Yaşar ve çimacı Levent Dönmez tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 yıl hapis isteniyor

Soruşturma dosyasına gelen bilirkişi raporunda kaptan İm'in tam kusurlu olduğu, Gemici Yaşar ve Çimacı Dönmez'in kusursuz oldukları anlatıldı. Ancak savcı Yaşar ve Dönmez'in de eşit derecede kusurlu olduklarını belirterek üç şüpheli hakkında da taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada ifade veren sanıklardan geminin kaptanı Erkan Atalay İm bilirkişi raporunu kabul etmeyerek olayda herhangi bir kusurunun olmadığını belirtti. Mahkemenin karar vermeden önce dosyayı tekrar bilirkişiye göndereceği öğrenildi. Sanık ve tanıkların ifadeleri alındıktan sonra dosya kapsamındaki görüntü, bilgi, belgeyle sanık ve tanık ifadeleri, deniz bilimleri ve işletmeciliği konusunda uzman isimlerin öğretim üyesi olduğu bir üniversiteye gönderilecek. Ünivetsitenin hazırlayacağı kusurlara ilişkin rapor, bilirkişi raporu olarak dosyaya konulacak. Mahkeme, bu raporda yer alan kusur tespiti ve oranlarına göre davayı karara bağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber