Savcıların bu kadar iş yaptığına şükredin!

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, İstanbul'da görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Korkmaz hakkında, "127 soruşturma dosyasını 3 yıl işlemsiz bırakarak görevini ihmal ettiği" gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulundu. Ancak, Eyüp 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Korkmaz'ı 'bakanlığa isyan' gibi gerekçelerle savundu ve dava açılmasına gerek olmadığı kararına vardı

Adalet Bakanlığı, İstanbul'da görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Korkmaz hakkında, "127 soruşturma dosyasını 3 yıl işlemsiz bırakarak görevini ihmal ettiği" gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulundu. Ancak, Eyüp 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Korkmaz'ı 'bakanlığa isyan' gibi gerekçelerle savundu ve dava açılmasına gerek
olmadığı kararına vardı. İşte mahkemenin çarpıcı mesajları...

4 yılda bir ömürlük dosya çıkardı Korkmaz'a 4 yılda 4 bin 584 dosya verildi, 3 bin 659'unu karara bağladı. Bu, batı ülkelerinde bir savcının ömrü boyunca bakacağından daha fazla.

Özel odaları yok
Üç savcı aynı odayı paylaşıyor. Bu odalar 10-15 metrekarelik, küçük ve basık. Bazen 10 kişi toplanıyor, bu da evrakı hakkıyla incelemelerini engelliyor.

Evrak memuru gibiler
Müstakil katipleri yok. Gelen evrakı dosyalara kendileri yerleştiriyor. Cumhuriyet'in bekçisi olan savcıların bir evrak memurluğuna dönüşmemesi gerek.

İş yükü çok
İstanbul şartlarında yoğun iş yükü, biriken evraklar, yetersiz kadro soruşturmanın etkin yürütülmesini engelliyor.

Otobüsle işe geliyorlar
Bir savcının maruz kaldığı risk, stres ve iş yükünün yüzde 1'ine maruz kalmamasına rağmen idare elemanlarının işe geliş ve gidişleri kamuya ait araçlarla sağlanıyor. Hakim ve savcıların ulaşımı ise son derece güvenliksiz belediye otobüsleriyle yapılıyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber