Yargı çalışanları 'adalet' istiyor: Hakimlere var bize yok mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na (BASK) bağlı Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) üyeleri, hakim ve savcılara yönelik ücret artışını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun da (HSYK) bulunduğu Adalet Bakanlığı ek binası önünde protesto ettiler.

Sendika Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindeki bir grup sendika üyesi, Kızılay'daki Adalet Bakanlığı'nın ek binası önünde toplandı. Sendika üyeleri 'Onlara var da bize yok mu', 'Eşit işe eşit ücret istiyoruz', 'Sendika hakkımız engellenemez' şeklinde sloganlar attılar.

Çivi, burada yaptığı konuşmada, 'Adalet hizmetleri bir bütündür. Ayırım yapılamaz. Bu tasarı hakim ve savcıların maaşında yüzde 42'lik bir iyileştirme öngörüyor. Bizim buna bir itirazımız yok. Ancak aynı odada aynı kalemde çalışanlara da artış yapılmalıdır' dedi. Konuşmanın ardından, BÇS üyelerinden bir zabıt katibi, isteklerini içeren 'dua' okudu. Eylemin yapıldığı binanın önündeki bir ağaca 'Yargı çalışanları dilek ağacı' dövizini asan BÇS üyeleri, ağaca isteklerini içeren dövizler de yapıştırdılar. Çivi, 'Adalet Bakanı'ndan umudumuzu kestik. Umudumuz dilek ağacına kaldı' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber