Telefona hırsızlık koruması yaygınlaşıyor

Cep telefonların çalındığında uzaktan silinmesi ve kilitlenmesini sağlayan özellik yaygınlaşıyor. Microsoft ve Google bu konuda çalışma başlattıklarını açıkladı.

Haber Giriş : 22 Haziran 2014 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefona hırsızlık koruması yaygınlaşıyor

Geçtimiz günlerde ABD'nin California eyaletinde cep telefonu üreticilerine 'kill switch' adı verilen ve çalınan cihazı uzaktan kilitleme ile bilgileri silme imkanı veren özellik zorunlu hale getirildi. Bu da, uygulamanın yaygınlaşmasının önünü açtı.

Microsoft ve Google, bu özelliği standart olarak sunmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Microsoft Devlet İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fred Humphries, Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment (Akıllı Telefon Hırsızlık Engelleme Gönüllük Anlaşması) imzaladıklarını hatırlatarak bu konuda çalışmalarını genişleteceklerini belirtti.

Bu anlaşma kapsamında önümüzdeki yılın haziran ayına kadar telefonlarına uzaktan silme özelliğini ekleyeceklerini belirten Humphries, bu özelliğin Windows Phone 8 işletim sistemine sahip bütün telefonlarda çalışacağını belirtti.

Bloomberg'e açıklama yapan bir Google yetkilisi ise uzaktan silme özelliğinin gelecek nesil Android sürümlerinde standart olarak bulunacağını ifade etti.

Halen kullanılıyor

Bazı telefon ve işletim sistemlerinde uzaktan silme ve erişim özelliği bulunuyor. Örneğin Apple'ın iOS 7 işletim sisteminde bu tip bir fonksiyon bulunuyor. Bazı üreticiler de sonradan eklenen yazılımlarla bu özelliği sunuyor. Ancak mobil işletim sistemlerinin çoğunda standart olarak bu özellik bulunmuyor.

Bloomberg ve Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber