İlaca her yıl 16 milyar gidiyor

Sağlık Bakanı sağlık alanındaki yeni projeler hakkında konuştu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Haziran 2014 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlaca her yıl 16 milyar gidiyor

Lütfi ERDOĞAN

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek yeni projeleri açıkladı. Müezzinoğlu, sağlık alanında hizmet sunumu, teknoloji, ilaç sanayi ve yetişmiş insan gücü açısından planlanan projeler hakkında şunları söyledi:

6 ENSTİTÜ: 6 yeni sağlık enstitüsü kurulacak. Türkiye kanser enstitüsü, Türkiye sağlık hizmetleri kalite ve akreditasyon enstitüsü, Türkiye biyoteknoloji enstitüsü, Türkiye anne, çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü, Türkiye kronik hastalıklar enstitüsü, Türkiye geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları enstitüsü. Yıl sonunda açılacak.

BİLİM KOMİSYONU: Enstitülerde bilim komisyonları bulunacak. Klinik ve ilaç araştırmaları yapılacak. Ilaca her yıl 16 milyar lira harcıyoruz ve her yıl yüzde 10 artış var. Bu konumdan çıkmamız lazım. Sağlık enstitüleri bu boşluğu büyük ölçüde dolduracak.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ: Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversitede doktor, hemşire ve sağlık elemanlarının eğitimleri yapılacak. Eğitim ve araştırma hastanelerinde bulunan doktorların, eğitim alarak doçent ve profesör unvanlarını alması kolaylaşacak.

ÇOCUK FELCİ AŞISI: 17 ilde iki doz aşı çalışması yaptık. Bilim Kurulu kararıyla Istanbul'da da 6 ilçede aşı çalışmasına başladık.

TAM GÜN: Anayasa Mahkemesi sadece muayenehanelerin kapatılmasıyla ilgili maddeyi durdurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber