HDP'nin Köşk adayı belli oldu

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2014 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'nin Köşk adayı belli oldu

YELDA GÖKDAĞ

HDP'nin 'Köşk' adayı belli oldu. Bir süre önce CHP'li Rıza Türmen'e teklif götürerek CHP oylarına da talip olduğunu ortaya koyan HDP, Türmen'in bu teklifi nezaketli bir söylemle reddetmesinin ardından kararını netleştirdi.

Partililerden edinilen bilgiye göre HDP'nin Köşk adayı Selahattin Demirtaş olacak. Demirtaş'ın adaylığı hafta içinde gerçekleşecek Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından açıklanarak, kamuoyu ile paylaşılacak.

Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin uzlaşı, bugün Ankara'da toplanan HDP Kongresi kulislerinde de üzerinde en çok konuşulan konu oldu. Kongrede akşam saatlerinde yapılacak seçimle, HDP Eş Başkanlığı koltuğuna oturacak alan Demirtaş, bir kaç gün sonra yapılacak PM toplantısına da başkanlık edecek. Bu toplantıda, Demitaş'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi PM kararıyla kesinleşecek.

CHP ve MHP'nin Köşk adayı İhsanoğlu

HDP kaynakları, Selahattin Demirtaş'ın başka partilerin seçmeni tarafından da sevilen ve desteklenen bir isim olduğunu ve kararın bu gerekçe ile alındığını vurguladılar. Son dakikada sürpriz bir isim öne çıkmazsa, Demirtaş HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber